Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΞΙΜΟΣ: Καταγραφή και διαφύλαξη όλων των θρησκευτικών κειμηλίων…



ΜΑΞΙΜΟΣ: Καταγραφή και διαφύλαξη όλων των θρησκευτικών κειμηλίων…

• Την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα διαλευκανθεί πλήρως η σοβαρή υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που έπληξε τον θρησκευτικό πλούτο της Ηπείρου και κυρίως στα χωριά του Νομού μας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων που πραγματοποίησε σε χωριά, εκκλησίες και μοναστήρια του Ζαγορίου, αποκτώντας μια συνολική πρώτη εικόνα για τον ανεκτίμητο πλούτο της περιοχής.


Να καταγραφούν…

«Χρειάζεται καταγραφή όλων των κειμηλίων και ιδιαιτέρως διαφύλαξή τους ώστε να μην δίνουμε το δικαίωμα να τα βρίσκουν αφύλακτα και να τα κλέβουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μάξιμος, ο οποίος έκανε λόγο για συνεννόηση, η οποία θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα. Τα τελευταία εξάλλου περιστατικά φέτος το καλοκαίρι με τις επιθέσεις σε εκκλησίες του Πωγωνίου, έφεραν στην μνήμη όλων το κύκλωμα εκείνο που για χρόνια λεηλατούσε εκκλησίες και μοναστήρια στην περιοχή του Ζαγορίου. Ο Μητροπολίτης πάντως, όπως είπε, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε σε καλό δρόμο για να ανακαλύψουμε το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας».

Ας σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ένας 43χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος θεωρείται και ο βασικός ύποπτος για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας στο Νομό Ιωαννίνων, απολογήθηκε στον Ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση της εμφάνισής του σε τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου