Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο είναι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ποιοι μετέχουν στις επιτροπές


Ποιο είναι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ποιοι μετέχουν στις επιτροπές


Ο κ. Γιώργος Παπαδιώτης είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Βλέτσας και Γραμματέας ο κ. Άρης Μπαρτζώκας.

Η πρώτη, ειδικού χαρακτήρα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και εξέλεξε εκτός από το προεδρείο του σώματος, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και τους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Στη συνεδρίαση – έως την εκλογή του προεδρείου- προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Γιώργος Βίνης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας, στην έναρξη της συνεδρίασης καλωσόρισε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος μια «γόνιμη και δημιουργική πενταετία για το καλό του Δήμου και των πολιτών».
Υπογράμμισε επίσης πως η άποψη της Δημοτικής Αρχής για το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, έχει διατυπωθεί επανειλημμένα. «Θέλουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργικού και γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού. Ένα πεδίο ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων», όπως είπε.

Εκλογή προεδρείου
Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ο...


υποψήφιος Πρόεδρος προτείνεται από τον Δήμαρχο και τίθεται σε καθολική ψηφοφορία αφού προηγηθεί εσωτερική διαδικασία μυστικής ή φανερής ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης. Αντίστοιχα ο Αντιπρόεδρος προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο Γραμματέας από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.
Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 42 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Τασιούλας και της «ΔΡΑΣΥ» Στέφανος Σκοπούλης, δήλωσαν αποχή, απών ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Χήτος, ενώ ο Δήμαρχος –εκ του νόμου -δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.
Ο κ. Παπαδιώτης, που αποτέλεσε ομόφωνη πρόταση της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», εξελέγη Πρόεδρος με 39 ψήφους και 3 λευκά ψηφοδέλτια, ο κ. Βλέτσας ως πρόταση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» εξελέγη αντιπρόεδρος με 37 ψήφους και 5 λευκά, ενώ ο κ. Μπαρτζώκας, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», εξελέγη Γραμματέας με 30 ψήφους και 13 λευκά ψηφοδέλτια.
Αμέσως μετά την εκλογή του και απευθυνόμενος για πρώτη φορά στο σώμα ως Πρόεδρος, ο Γιώργος Παπαδιώτης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, η Βουλή των Γιαννιωτών, το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Δήμου μας, μου έκανε σήμερα τη μεγάλη τιμή να με εκλέξει Πρόεδρο του. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τιμήσω την εντολή σας και να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου και με γνώμονα πάντα: τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, την ισονομία των πολιτικών παρατάξεων και την αποτελεσματικότητα στη χάραξη κοινωνικών και αναπτυξιακών πολιτικών.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Τους συναδέλφους μου και το Δήμαρχο που με πρότειναν. Τους συναδέλφους που με στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και όλους εσάς που με τη συμμετοχή στη διαδικασία τιμήσατε το θεσμό.
Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων των παρατάξεων και με τις ιδέες και τις προτάσεις όλων των συναδέλφων, θα ενισχύσουμε την πολιτική λειτουργία και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και θα υπηρετήσουμε αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου μας».
Ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους του απηύθυνε και ο νέος Αντιπρόεδρος του σώματος, Βασίλης Βλέτσας.
Ο κ. Βλέτσας αναφερόμενος στη θητεία του προηγούμενου προεδρείου όπου συμμετείχε επίσης από τη θέση του Αντιπροέδρου, υποστήριξε ότι «υπήρξε υποδειγματική συνεργασία» και μιλώντας για τη νέα πενταετία διαβεβαίωσε ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το προεδρείο να υπηρετήσει με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντα του, μακριά από παραταξιακές σκοπιμότητες και με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου»
Ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Άρης Μπαρτζώκας, από την πλευρά του ανέφερε: «συναίνεση, συνεργασία, συνδιαλλαγή, ήταν οι προεκλογικές μας διακηρύξεις. Αυτό μας ώθησε να συμμετέχουμε στο προεδρείο. Θα εργαστούμε για το συμφέρον του Δήμου»
Καλή θητεία στο νεοεκλεγέντα προεδρείο ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό για μας το ότι το προεδρείο είναι πολυσυλλεκτικό».

Εκλογή μελών Επιτροπών
Την εκλογή του προεδρείου ακολούθησαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εξελέγησαν: Θωμάς Γιωτίτσας, Δημήτρης Κατηρτζίδης, Γιάννης Λιόντος, Παντελής Κολόκας, Δημήτρης Νάστος από την παράταξη της πλειοψηφίαςΣτέφανος Μάντζιος και με επαναληπτική ψηφοφορία Βασίλης Κοσμάς και Λάμπρος Τζίμας από την μείζονα μειοψηφία.
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν από την πλειοψηφία: Γωγώ Γιώτη, Ειρήνη Βαρτζιώτη και Ντίνα Μπακόλα και από την μείζονα μειοψηφία: Σπύρος Κωνσταντόπουλος και Κώστας Λισγάρας.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν: Γιώργος Βίνης, Ελένη Βασιλείου, Βασίλης Καλούδης, Αλέκα Βακαλοπούλου, Κώστας Γκόγκος από την πλειοψηφία και Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Τσόλης και Κώστας Λισγάρας, από τη μειοψηφία.
Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία οι: Νίκος Σαρακατσάνος, Κώστας Λαόσογλου και Μπάμπης Μπρέχας και από την μειοψηφία οι: Βασίλης Κοσμάς και Λάμπρος Τζίμας.

Οι αντιπρόσωποι στην ΠΕΔ
Με την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, ολοκληρώθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εκπροσωπείται στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με 37 μέλη. Με τον Δήμαρχο και 36 Δημοτικούς Συμβούλους εκ των οποίων 22 της πλειοψηφίας και 14 συνολικά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» ήταν υποψήφιοι και εκλέχθηκαν:
Αρλέτος Ηλίας -Βακαλοπούλου Αλεξάνδρα -Βίνης Γεώργιος - Γιώτη Γεωργία - Γιωτίτσας Θωμάς – Γκόγκος Κωνσταντίνος – Γκόλας Νικόλαος Κατηρτσίδης Δημήτριος – Κολόκας Παντελής – Λαόσογλου Κωνς/νος – Λιόντος Ιωάννης – Μανταλόβας Αθανάσιος – Μπακόλα Ντίνα – Μέγα Βασιλική – Μπρέχας Χαράλαμπος – Νάστος Δημήτριος – Παπαδιώτης Γεώργιος – Σαρακατσάνος Νικόλαος – Τσαμπαλάς Βασίλειος – Τσίλη Παρασκευή – Τσουμάνης Φίλιππος – Χρυσοστόμου Ευθύμιος.
Από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» εκλέχθηκαν:
Βλέτσας Βασίλειος – Γκίκας Γρηγόριος – Γκόντας Νικόλαος – Εμμανουηλίδης Ιωάννης – Κοσμάς Βασίλειος – Μάντζιος Στέφανος – Τζίμας Λάμπρος – Τσόλης Νικόλαος
Από την παράταξη «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» εκλέχθηκαν: Νάτσης Λάζαρος και Στέφος Ιωάννης.
Από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» εκλέχθηκαν: Μπαρτζώκας Αριστείδης και Κυριαζής Κωνσταντίνος.
Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέχθηκε ο Τασιούλας Δημήτριος.
Από τη «ΔΡΑΣΥ» εκλέχθηκε ο Σκοπούλης Στέφανος.
epirusonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου