Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Δραγασάκης: Παράλογο να μιλάμε για 4ο μνημόνιο-Αισιοδοξία για συμφωνία στο χρέος
Η συμφωνία που έχουμε υπογράψει, δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος επισήμανε παράλληλα, ότι «βρισκόμαστε ήδη στον αστερισμό της συμφωνίας για το χρέος».

«Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο» έσπευσε να συμπληρώσει, σημειώνοντας ότι είναι «παράλογο να μιλάμε για νέο πρόγραμμα» και η σχετική συζήτηση προκαλεί ζημιά.
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, το οποίο, όπως είπε αποτελεί ένα «βαρίδι στα πόδια της χώρας», εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαβουλεύσεων, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.
«Ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Ελλάδα, θα καθορίσει και τον τρόπο καθορισμού των προβλημάτων των υπόλοιπων χωρών» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.
Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς μετώπου, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος διευθέτησης του χρέους. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια εξέλιξη βρίσκεται εκτός των κυβερνητικών σχεδίων, καθώς «υπάρχουν οι δυνατότητες να προχωρήσουμε».
Για το ΕΣΡ
Το ΕΣΡ πρέπει να συγκροτηθεί, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης αλλιώς, πρόσθεσε, θα γυρίσουμε σε μια κατάσταση του τηλεοπτικού τοπίου που όλοι την ξέρουμε. Για πολλά χρόνια ήμαστε αντιμέτωποι με μια «παραεξουσία» που παρεμπόδιζε τη θεσμική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Κάλεσε δε, τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, τόνισε ότι ορισμένες φορές, οι αντιδράσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα είναι προσχηματικές, ενδεχομένως να υποκρύπτονται άλλες επιδιώξεις και συμφέροντα, κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου