Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΑΒΙΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Στο εφοπλιστικό λόμπι πολιτικά πρόσωπα;

Ευαισθησία της ΝΔ για τον κομμουνισμό!

Το άρθρο μου της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Μια αλητοπαρέα με κονσερβοκούτια κόβει τα λαρύγγια των συνταξιούχων”, έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση. Αν λάβω υπόψη μου, τα πολλά τηλέφωνα και emailπου δέχθηκα, αλλά και από την απήχηση που είχε αυτό το άρθρο στα socialmedia.

Όπου δημοσίευσα την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας στους συνταξιούχους, στην οποία αναφέρεται ότι σκοπός της επιστολής είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των συνταξιούχων για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται στο εξής η σύνταξή τους. Θυμίζοντάς τους, πόσα ακριβώς έπαιρναν πριν το Ν.4387/2016 και πόσα παίρνουν μετά την εφαρμογή αυτού του Νόμου. Και ότι θα υποστούν και άλλη μείωση λόγω αναδρομικότητας του Νόμου από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, αυτή η επιστολή του “κομμουνιστή από τα 15 του” – σύμφωνα με δήλωσή του - υπουργού της κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και πυροδοτείται ένα έκρυθμο κλίμα. Οι οποίοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και έτσι αναμένεται μεγαλύτερη αναστάτωση από τη στιγμή που θα κοπεί στα τέλη του μήνα το πρώτο 50ευρω.

Ας μας πει ο κ. Κατρούγκαλος σε ποια κατηγορία ανήκει;

Αφού δηλώνει κομμουνιστής ο κ Κατρούγκαλος, θα γνωρίζει τι ακριβώς έλεγε ο Βλαντιμίρ Λένιν. Ο ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης, της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος:

“Στους 100 κομμουνιστές, ο ένας γνωρίζει τι θέλει και τι επιδιώκει. Οι 39 είναι απατεώνες και αγύρτες που μπήκαν στο κόμμα για να πάρουν καρέκλες, για να φάνε. Οι άλλοι 60 είναι ηλίθιοι”.

Άραγε ο κ. Κατρούγκαλος ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;

Ο Σουλτανικός ΕΝΦΙΑ στάζει αίμα.

Επί τουρκοκρατίας ο Σουλτάνος επέβαλε στους Χριστιανούς τρεις αβάσταχτους φόρους. Ένας εξ αυτών των φόρων ήταν το λεγόμενο “χαράτσι”. Αυτός ο φόρος ήταν ένας ατιμωτικός κεφαλικός φόρος που καταβαλλόταν ως αποζημίωση του δικαιώματος του Χριστιανού, ώστε να ζει και να λατρεύει το Θεό του. Επιβαλλόταν από το 12κατο έτος της ηλικίας του κάθε Χριστιανού και ίσχυε μέχρι τον θάνατό του. Ήταν υποχρεωμένος να εξαγοράζει κάθε χρόνο αυτή την άδεια που του δινόταν με την καταβολή, παραλαμβάνοντας από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη. Το όνομα αυτής: “χαράτσι”. Και ήταν κάθε χρόνο διαφορετικού χρώματος. Την συνόδευε δε, το εξής κείμενο: «ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του».

Χωρίς αυτή την απόδειξη ουδείς Χριστιανός μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να είναι σίγουρος για τη ζωή του.

Με το “χαράτσι” φορολογούσαν τα πάντα, ακόμη και το μήκος των μαλλιών. Από εκεί προφανώς πηγάζει, αυτό που λέγεται και σήμερα, “θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του”.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι μας, από πού προκύπτει αυτή η δυσβάσταχτη φορολογία μεταξύ των οποίων και ο ΕΝΦΙΑ; Αντιλαμβανόμαστε από πού εμπνευστήκαν οι τουρκολάγνοι κυβερνώντες την Πατρίδα μας την επιβολή τόσων δυσβάστακτων για την Κοινωνία φόρων; Όταν κατά Ευάγγελο Βενιζέλο (ο εμπνευστής) ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν ένας φόρος εφάπαξ καταβολής. Που τελικά έγινε μόνιμος και τον έκανε μονιμότερο και πιο τσουχτερό, αυτός που θα τον καταργούσε: Ο Αλέξης Τσίπρας. Αποδεικνύοντας ότι είναι γνήσιος υπερασπιστής της τουρκογεροντίας.

Και σημερινό αποτέλεσμα, όποιος ραγιάς – πολίτης δεν έχει την απόδειξη της πληρωμής του φόρου του, τότε του κατάσχουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζάκι του και του αφαιρούν τον αέρα που αναπνέει.

Φτάνει πια, βρε εισπράκτορες του Σουλτάνου!!

Τα πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση.

Και ενώ κάπως έτσι ρουφιέται το αίμα των Ελλήνων, η άρχουσα τάξη των πολιτικών της χώρας μας δεν γνωρίζουν τι πάει να πει φτώχεια. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανέχεια. Όταν η κάθε ελληνική οικογένεια στερείται απαραίτητα καθημερινά αγαθά. Όταν δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο της κατοικίας του ή κινδυνεύει να χάσει την πρώτη του κατοικία. Όταν στερείται τη δουλειά του και γίνεται άνεργος σε κατάσταση μονιμότητας.

Αλλά είπαμε, η Εξουσία (μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει οικονομική κρίση. Όμως, όταν αυτοί στα χρόνια της κρίσεως εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση και αυξάνουν μυστηριωδώς τα εισοδήματά τους; Τότε αυτό είναι πρόκληση για την στενάζουσα καθημερινώς Κοινωνία.

Ωστόσο, αυτά που παρακάτω θα σας γνωρίσω, ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης και της λογικής…

Στο εφοπλιστικό λόμπι πολιτικά πρόσωπα;

…Φαντάζουν ως σενάριο από κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινίας τρόμου. Που όμως τις πληροφορίες, μου τις έδωσε ένας έγκυρος περί των πραγμάτων “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” σε συνάντηση που είχα μαζί του. Τα οποία βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετώ αφού δεν μπορώ να προβώ σε διασταύρωση αυτών των πληροφοριών. Παρά ταύτα θα τα θέσω σε γνώση σας:

- Υπάρχει υπουργός της κυβερνήσεως που κατ΄ εντολή του κατασκευάζονται στη Σιγκαπούρη δυο μεγάλα αλιευτικά, αξίας 18 εκατ. δολαρίων;

- Υπάρχει άλλος υπουργός της κυβερνήσεως που κατ΄ εντολή του κατασκευάζονται στο Πουσάν της Νότιας Κορέας δυο δεξαμενόπλοια και δυο φορτηγά κοντέινερ ξηρού φορτίου και υγροποιημένου αερίου;

Επίσης, ο “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” μου έδωσε την επιπρόσθετη πληροφορία πως, δυο από αυτά ήδη ναυπηγήθηκαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν στο Αμβούργο προκειμένου να προστεθούν υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης, που ανέλαβε να εκτελέσει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.

Έχουν φθάσει τέτοιες πληροφορίες στα αυτιά των κ.κ Τσακαλώτου και Αλεξιάδη;

Υπάρχει περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη των αρμόδιων υπουργών; Που αρχίζει η αλήθεια και που το ψέμα; Από τη στιγμή που ο “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο;

Τι ποιεί η Αξιωματική αντιπολίτευση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακούσει κάτι περί αυτού του θέματος ή αναλώνεται μόνο σε πολιτικές κορώνες του τύπου: “Δεν υπάρχει δεξιά, κέντρο και αριστερά”. Που μας έκανε αυτή τη διαπίστωση από την Ελευσίνα, όταν ο γράφων το παρόν κείμενο, αλλά και η “Ελλήνων Πολιτεία” αυτή την πρόσφατη διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη, την έχουμε καταγεγραμμένη σε πλείστα όσα κείμενα και ομιλίες μας.

Όμως, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του τη μισή αλήθεια. Απέκρυψε την άλλη μισή, που είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα από τα κόμματα στηρίζονται δυο ιδεολογίες. Ο Πατριωτισμός και ο νεοφιλελευθερισμός. Και ο κ. Μητσοτάκης πρεσβεύει τον νεοφιλελευθερισμό, όπως άλλωστε και τα δυο κόμματα της σημερινής κυβερνήσεως.

Τους ενόχλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τα άλλα ενοχλήθηκαν σφόδρα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για τις άσχημες μνήμες που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου πέρασε ο κομμουνισμός.

Έτσι, έσκισαν τα ιμάτιά τους από “ντροπή” γιατί ο Γεωργιάδης τους έθιξε το κομμουνιστικό φίλτρο τους. Ενοχλήθηκαν περισσότερο και από το ΚΚΕ και δημιούργησαν νέο ρήγμα στο από-κοινωνικοποιημένο κόμμα τους (βλέπε δηλώσεις Κουμουτσάκου και όχι μόνο).

Τελικά, εκεί στη ΝΔ έχουν πολλά κοινά με το ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενώνει ο νεοφιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός. Εκτός αν είναι τόσο κομμουνιστές όσο είναι ο κ. Κατρούγκαλος.Επί του πιεστηρίου. 

 
Παναγιώτης Αποστόλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου