Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στον αέρα η ανέγερση του νέου κτιρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας…




Δυστυχώς για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, θα συνεχίσουν μάλλον για αρκετό καιρό ακόμα να κάνουν τα μαθήματά τους στα κτίρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας, ακατάλληλα για μουσικά μαθήματα και με σοβαρές ελλείψεις…

Αποφεύγει να δώσει απάντηση η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα ανέγερσης κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου. Ένα θέμα το οποίο απασχολεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια.
Μόνιμη δικαιολογία του Δημάρχου Χρ. Μπαΐλη είναι πως δεν παρέλαβε μελέτες για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ώστε αυτά τα έξι χρόνια να μπορέσει να τις «τρέξει».
Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευάγ. Γιαννουλάτου και του Δημάρχου Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλη, η ανάθεση της εκπόνησης μελετών για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στον Δημόσιο Φορέα ‘Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.’ και η παραχώρηση οικοπέδου 26,11 στρεμμάτων.
Ο λόγος σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάτο που δεν ανέλαβαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, ήταν ότι… αδυνατούσαν…

Οι «χαμένες» μελέτες…
Προχωρήσαμε σε έρευνα και όπως διαπιστώσαμε, τον Σεπτέμβριο του 2010, υπήρχαν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Βασίλη Ιωάννου) σημαντικές πιστώσεις για μελέτες στο Νομό Πρέβεζας, αλλά και ενταγμένη απόφαση έργου στο πρόγραμμα μελετών της Περιφέρειας Ηπείρου (ΣΑΜΠ 018/3) με προϋπολογισμό 285.848 ευρώ με τίτλο «Μελέτη Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας» και κωδικό 2010 ΜΠ 018/30015.
Η τότε Νομαρχία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση διότι μεσολάβησε ο «Καλλικράτης» και οι αρμοδιότητες για τη σχολική στέγη μεταφέρθηκαν στους Δήμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Χρ. Μπαΐλη.
Υπήρξε στη συνέχεια κάποια ενέργεια για την εκπόνηση της μελέτης την στιγμή που ήταν εξασφαλισμένες οι πιστώσεις ή όχι; Προφανώς όχι!



Η συνάντηση και η κοινή παραδοχή…
Ας αφήσουμε όμως το θέμα της μελέτης διότι είναι μια πονεμένη ιστορία, για να επανέλθουμε στο σήμερα.
Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χρ. Μπαϊλη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελου Γιαννουλάτου και της Διευθύντρια του Τμήματος Μελετών της Εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε κ. Μίχα.
Στη συνάντηση ο κ. Μπαϊλης επισήμανε τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο (παραχώρηση οικοπέδου κλπ) προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από την ΚΤΥΠ.ΑΕ.
Η συνεργασία με την κ. Μίχα πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και με την κοινή παραδοχή ότι το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει το δικό του κτίριο, καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από την ανοδική τάση στις εγγραφές νέων μαθητών.


Στο σφυρί οι «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»…
Πριν προλάβει όμως να στεγνώσει το μελάνι στις Εφημερίδες που απένειμαν τα εύσημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας, μάθαμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις έξι ΔΕΚΟ, και μαντέψτε… μεταξύ αυτών και οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.)!!!
Η Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» ξεπουλιέται, καθώς περιλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση, μαζί με ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Αττικό Μετρό και ΕΛΒΟ.
Αξίζει να πούμε πως στην ‘Κτιριακές Υποδομές’ υπάγονται ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η πρώην Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) και η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ».
Με την ένταξη των παραπάνω Δημόσιων Φορέων στο Υπερταμείο ο στόχος εκτός απ' την αξιοποίησή τους προς πώληση, είναι και ο οικονομικός εξορθολογισμός που μεταφράζεται στη φράση «παροχή οικονομικής ενίσχυσης με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο», κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλο ‘τσεκούρι’ των κρατικών επιχορηγήσεων.
Θα πρέπει να πούμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το θέμα Ευάγγελο Γιαννουλάτο, δεν λάβαμε σαφή απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα…
Παραχωρήσαμε οικόπεδο σε έναν Δημόσιο Φορέα που θα ιδιωτικοποιηθεί; Θα γίνει ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου;
Δυστυχώς για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, θα συνεχίσουν μάλλον για αρκετό καιρό ακόμα να κάνουν τα μαθήματά τους στα κτίρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας, ακατάλληλα για μουσικά μαθήματα και με σοβαρές ελλείψεις… ή μήπως δεν είναι έτσι;
Τα συμπεράσματα δικά σας…


Ρεπορτάζ:
ΑΡΗΣ ΤΣΕΛΙΚΟΣ



gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου