Μία υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγάλη προσοχή έφερε στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr. Μία υπόθεση σκοτεινή και βρώμικη. Ένα ροζ σκάνδαλο και στοιχεία φωτιά που προδίδουν απόπειρα εκβιασμού από σκοτεινά παράκεντρα. Σκοτεινά παράκεντρα που θέλουν - προφανώς - να εκβιάσουν την δικαιοσύνη εν όψει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα. Και τα ερωτήματα ακόμη περισσότερα.
Ποιοι και γιατί έχουν στα χέρια τους αυτό το υλικό; Μέσα από ποιες διαδικασίες προέκυψε αυτό το υλικό; Ποιοι θέλουν να πιέσουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη; Ποια μέσα είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν ώστε να ελέγξουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Για ποιον λόγο βγαίνουν σήμερα στο φως συνομιλίες που αποτέλεσαν προϊόντα υποκλοπής το 2014; Ως που μπορούν να φτάσουν τα σκοτεινά παράκεντρα εξουσίας προκειμένου να ελέγξουν τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης;
Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες το zougla.gr αποκαλύπτει ένα ροζ σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστούν εν ενεργεία δικαστές που εμπλέκονται και διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην έκβαση κρίσιμων διασκέψεων. Ποιοι είναι το αποτέλεσμα; Σε μία συγκυρία που διάφορα κέντρα και η καταρρέουσα διαπλοκή επιχειρούν να πιέσουν την Δικαιοσύνη, να πέφτει "βαριά σκιά" επάνω από τη λειτουργία και της αποφάσεις της.
Σύμφωνα με το zougla.gr, το οποίο επικλείται πληροφορίες και ντοκουμέντα που προκύπτουν από τις καταγραφές υπηρεσιών του κράτους συγκεκριμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) στα τέλη του 2014, προκύπτει ότι υψηλόβαθμος δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρούσε ερωτική σχέση με παντρεμένη (πρώην) υποψήφια (νυν) δικαστή την οποία βοήθησε παράνομα ώστε να πετύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο Σώμα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι πληροφορίες αυτές έχουν διαρρεύσει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε εκδότη, στην υπηρεσία του οποίου απασχολείται πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. Ενόψει μάλιστα των αναμενόμενων αποφάσεων του ΣτΕ, οι πιέσεις που ασκούνται, στο μέλος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Αθήνας, εντείνονται.
Με τα καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά μηνύματα των δύο πρωταγωνιστών (υψηλόβαθμου μέλους του ΣτΕ και νομικού που συμμετέχει στη διαδικασία των αδειών) φαίνεται ότι πέραν της ερωτικής σχέσης, που συνήψαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός βοήθησε στην προσπάθεια της συντρόφου του για την επαγγελματική της ανέλιξη.
Μεταξύ των κρυφών μηνυμάτων, εκτός των ιδιαίτερων στιγμών, συζητούσαν επίσης για δικαστικά θέματα και συγκεκριμένους συναδέλφους τους.
Επίσης η zougla.gr σημειώνει πως δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας, με τη «βεβαιότητα ότι θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες για τις επίμαχες συνομιλίες στη Δικαιοσύνη».
Τα ερωτήματα που έθεσε το zougla.gr είναι τα εξής:
-Γιατί δεν ελέγχεται ο εν λόγω δικαστής που φέρεται να συνέδραμε την σύντροφό του στην αναρρίχηση της δικαστικής πυραμίδας; Όπως προκύπτει από τα emails, ο ίδιος γνώριζε ακόμη και τη βαθμολογία κατά τη διάρκεια των αδιάβλητων (;) εξετάσεων.
-Αποτελεί ή όχι ποινικό αδίκημα η διαρροή θεμάτων;
-Εφόσον υπέπεσε σε τέτοιο αδίκημα, η υπόθεση γιατί δεν έφτασε στον Άρειο Πάγο;
-Τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αντηλλάγησαν το 2014. Ποιος ακριβώς παρακολουθούσε επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά τους συγκεκριμένους δικαστές; Προφανώς οι υπηρεσίες του κράτους.
-Για ποιον λόγο όμως η ΕΥΠ κατέγραφε τα email των δύο πρωταγωνιστών;
Δείτε τις συνομιλίες
Ο Γιώργος Σχοινιωτάκης, πρώην Εισαγγελέας και Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχολίασε στο zougla.gr την αποκάλυψη περί του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος σύναψε παράνομο δεσμό με συνάδελφό του, και τη βοήθησε, έχοντας πρόσβαση στις βαθμολογίες των ειδικών εξετάσεων, να ανέλθει στο Σώμα.
Η γνώμη του πρώην Γενικού Επιτρόπου είναι ότι τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να ερευνήσει και να καταλήξει σε κάποιο πόρισμα η Πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της.
"Αυτό το ζήτημα, εφόσον αποδειχτεί με ακλόνητα στοιχεία, από μόνο του σαν γεγονός αποτελεί βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα του δικαστικού σώματος, επισύρει ακόμα και την απόλυση. Για μένα συνιστά αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός του δικαστικού σώματος", σχολιάζει ο Γιώργος Σχοινιωτάκης και συνεχίζει:
"Επίσης όπως διαβάζω, ο δικαστής βοήθησε τη συνάδελφό του παράνομα, δηλαδή με παράνομο τρόπο, στις εξετάσεις. Αν ο συγκεκριμένος δικαστής συμμετέχει και στη σύνθεση του δικαστηρίου που έχει επιληφθεί του θέματος για τις τηλεοπτικές άδειες, τότε πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση. Γενικά είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι ένας δικαστής παρανομεί, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα, σαφή και αδιαμφισβήτητα στοιχεία", αναφέρει, σημειώνοντας ότι «αν οι παρακολουθήσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του εν λόγω δικαστή έγιναν από όργανα της Πολιτείας για κάποιον λόγο, τότε αυτό δεν είναι καθόλου παράνομο».
Σε κάθε περίπτωση η καιροί είναι περίεργοι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
periodista.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου