Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη μεταστέγασή της



Όλα δείχνουν πως θα πάρει νέα παράταση η μίσθωση της Παπαζόγλειου Σχολής

για την κάλυψη των αναγκών του νηπιαγωγείου.


Αρκετά και κυρίως γραφειοκρατικά είναι τα εμπόδια που υπάρχουν στην προσπάθεια της μεταστέγασης της
Αρχιτεκτονικής Σχολής, καθώς για μια ακόμη φορά φαίνεται πως η αναγκαία μετακίνηση της Σχολής, δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες.


Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα, σύμφωνα με τον οποίο, η μίσθωση της Παπαζόγλειου Σχολής για την κάλυψη των αναγκών του νηπιαγωγείου, που λήγει στο τέλος του έτους, θα χρειαστεί να παραταθεί εκ νέου.


Όπως έχουμε αναφέρει και πριν λίγες εβδομάδες, σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του «Α», το συγκεκριμένο θέμα με τα νηπιαγωγεία, έχει ήδη αποφασιστεί να αντιμετωπιστεί, με την κατασκευή νέων αιθουσών στην αυλή του Καπλάνειου δημοτικού σχολείου, οι διαδικασίες δεν εξελίσσονται γρήγορα και όλα δείχνουν πως η μετακόμιση… και άρα και η μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής θα χρειαστούν αρκετούς μήνες ακόμη.

Ο κ. Κολόκας έθιξε το θέμα της γραφειοκρατίας λέγοντας ότι το ζήτημα είναι να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις. Από εκεί και μετά ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, σύμφωνα με τους μηχανικούς, είναι περίπου δύο μήνες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο ιστορικό αυτής της υπόθεσης λέγοντας ότι πάρθηκε η απόφαση μεταστέγασης της Αρχιτεκτονικής χωρίς όμως να έχουν βρει που θα μετακομίσει το νηπιαγωγείο.

Η αναζήτηση του κατάλληλου χώρου τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μια υπόθεση εύκολη. Κάθε άλλο! Συνολικά εξετάστηκαν έξι προτάσεις αλλά καμία δεν κρίθηκε ικανοποιητική και έτσι κατέληξαν στο Καπλάνειο όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αναμένεται να γίνουν οι αίθουσες για τα παιδιά.

«Εξετάστηκαν έξι προτάσεις. Στην αρχή είδαμε το κτήριο στο παλιό «Χατζηκώστα», που όμως εξαιτίας κόστους κρίθηκε απαγορευτικό. Το δεύτερο κτίριο ήταν παλιά γυμναστήριο και είναι κοντά στο Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας.

Εξετάστηκε επίσης χώρος μεταξύ του Πλάτανου και της Καραβατιάς όπως και άλλοι δυο στο κέντρο της πόλης. Δεν κρίθηκε κανένας κατάλληλος και έτσι φτάσαμε στο Καπλάνειο» λέει ο αντιδήμαρχος ευχόμενος να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες και να τελειώσει η ιστορία αυτή που απασχολεί την πόλη πάνω από δυο χρόνια.

Οι ζημιές στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα
Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Κολόκας, ο σεισμός της 15ης Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει ζημιές στο επιβλητικό Αρχοντικό Πυρσινέλλα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης ενώ όπως είπε ζήτησαν από τους μηχανικούς να γίνει ότι καλύτερο μιας και το κτήριο είναι παλιό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου