Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΕΕΣ Άρτας - Έκκληση για βοήθεια





Εντείνονται οι προσπάθειες για το Πάσχα για βοήθεια για άπορους συμπολίτες μας.

Ανακοίνωση για έκκληση βοήθειας για άπορους συμπολίτες μας, εξέδωσε ο ΕΕΣ Άρτας εν όψει του Πάσχα, ενώ καλεί «σε συνάντηση για καφέ των μελών και φίλων την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα στο καφέ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» για την ενίσχυση της προσπάθειας.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΕΣ Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια που κάνει όλο το χρόνο το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να στηρίζει οικογένειες συμπολιτών μας στην κάλυψη των πιο άμεσων βιοτικών αναγκών τους (φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ένδυση) το διάστημα αυτό εντείνει τις προσπάθειές του ώστε και αυτό το Πάσχα να δώσει σε όσο γίνεται περισσότερες τέτοιες οικογένειες δέματα αγάπης που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Το ότι η παρατεινόμενη οικονομική κρίση μεγαλώνει αυτές τις ανάγκες είναι αυτονόητο.

Επειδή εξάλλου, όπως είναι γνωστό, ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει ενίσχυση στις δράσεις του από καμία δημόσια πηγή, απευθύνει θερμή παράκληση σε όσους συμπολίτες έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν και αυτή την προσπάθειά του προσφέροντας είτε οικονομική βοήθεια, είτε τρόφιμα (κυρίως λάδι, όσπρια, ρύζι και γάλα).

Εάν από λίγο προσφέρουμε όσοι και όσο μπορούμε και πάλι θα τα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας, που βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης, με το παράπονο ότι κανείς δεν τον θυμήθηκε τις Άγιες Τούτες Ημέρες.

Αν ανασηκώσουμε έτσι έστω και για λίγο το «Σταυρό» της στέρησης που μόνιμα κουβαλούν θα είναι σαν να ανασηκώνουμε για λίγο τον Σταυρό Εκείνου που ανέβηκε στο Γολγοθά για χάρη όλων μας και θα δώσουμε στις Άγιες Ημέρες το πραγματικό τους νόημα.

Αρκεί να μην αμελήσουμε και την παραμικρή προσφορά μας, την οποία μπορούμε να προσφέρουμε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Ν. Πλαστήρα 29, πίσω από την Αγία Θεοδώρα και απέναντι ακριβώς από την πίσω είσοδο του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου,(τηλ. επικοινωνίας: 26810-21637).

Τέλος ανακοινώνουμε ότι για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής θα γίνει συνάντηση για καφέ των μελών και φίλων του Ερυθρού Σταυρού την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα στο καφέ «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» στο κέντρο της πόλης στην οποία είναι προσκεκλημένοι όσοι μπορούν να παρευρεθούν».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου