Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Με ισχυρό αποτύπωμα έργου και σχέδιο για την «επόμενη μέρα» στις γειτονιές των Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας


Έργα όπως είναι κατασκευή του άξονα της Αριστοτέλους στη Βρυσούλα, η κατασκευή ενός δικτύου δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων στο Βοτανικό-Λασπότοπο και η κατασκευή του άξονα της 


Πανεπιστημίου σε Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο, ο άξονας της Παπαναστασίου που συνδέει τα Γιάννενα με Ανατολή-Κατσικά, είναι παρεμβάσεις που αφήνουν ένα ισχυρό αποτύπωμα έργου στις γειτονιές των Ιωαννίνων τις οποίες επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με υποψήφιους της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ».
Πρόκειται για έργα που συμβάλουν αποφασιστικά στο να αλλάξει η καθημερινότητα των ανθρώπων σε ολόκληρες γειτονιές που είχαν για πολλά χρόνια -σε αρκετές περιπτώσεις για πολλές δεκαετίες- να δούνε έστω και μια παρέμβαση από το Δήμο. 


Ο Βοτανικός είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις. «Για όλους μας εδώ ήταν πραγματικά ο λασπότοπος, με σπίτια που πλημμύριζαν συχνά και χωρίς στοιχειώδης υποδομές. Σήμερα όχι μόνο ολόκληρη η περιοχή έχει «μαυρίσει» από την άσφαλτο αλλά εδώ έγινε ένα έργο πρότυπο, με καινούργια δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά έργα», είπε ο Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής και συνέχισε: «αν με ρωτάτε αν τα κάναμε όλα θα σας πω, όχι, γιατί οι ανάγκες δεν τελειώνουν. 


Όμως ήρθαμε σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοι εδώ και 30 χρόνια πληρώνουν εισφορά για το νέο σχέδιο κι όλα αυτά τα χρόνια δεν κουνήθηκε ούτε μια πέτρα. Ήρθαμε με ένα έργο 1,2 εκατ ευρώ να κλείσουμε «πληγές» δεκαετιών». Να σημειωθεί ότι σε αυτή την περιοχή είναι ήδη στο σχεδιασμό και η κατασκευή δύο παιδικών χαρών. 



Ανάλογη είναι η εικόνα των έργων που υλοποιούνται και στη Βρυσούλα, τη γειτονιά που επισκέφθηκε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας. Ζωτικής σημασίας για την περιοχή ήταν ο μεγάλος άξονας της οδού Αριστοτέλους και πολλοί δρόμοι κάθετοι ή γύρω από αυτόν. Η πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ ολοκληρώθηκε και ξεκινάει άμεσα η δεύτερη φάση προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πλακοστρώσεων κ.λ.π.

Κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή είναι η ανακατασκευή του άξονα της Παπαναστασίου που συνδέει Γιάννενα-Ανατολή-Κατσικά. Το έργο βρίσκεται με εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε με την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ και θα συνεχιστεί με το κυρίως κατασκευαστικό κομμάτι. Εν τω μεταξύ αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινάει η ανακατασκευή της Πλατείας στη Βρυσούλα.

Έργα σε Σταυράκι-Μάρμαρα-Νεοχωρόπουλο



Στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημάρχου με κατοίκους σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι, βρέθηκε η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου. Πρόκειται για έναν άξονα που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο από όσους κινούνται προς το πανεπιστήμιο και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ένα έργο πολύ σημαντικό που ξεκίνησε με 1.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου και χρήματα που εξασφάλισε από το πρόγραμμα του Υπουργείου υποδομών. Ένα έργο μεγάλου κόστους, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια νέα εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ. 


Παράλληλα και στις τρεις αυτές περιοχές Σταυράκι-Μάρμαρα-Νεοχωρόπουλο, έχουν ολοκληρωθεί ήδη σημαντικά οδικά έργα και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ολοκληρώθηκαν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις σε άξονες που ήταν πριν στενοί χαλικόδρομοι, ενώ βελτιώθηκαν αθλητικές υποδομές και δημόσιοι χώροι. Τα έργα καθημερινότητας συνεχίζονται και στις τρεις αυτές περιοχές, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες που αφορούν βελτίωση υποδομών, με προϋπολογισμό συνολικά 1.100.000 ευρώ και οι δύο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου