Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Τέλος οι δηλώσεις γάμου, διαζυγίου και θανάτου στην εφορία ...Θα γίνεται αυτόματη ενημέρωση των στοιχείων των φορολογουμένων




Λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι φορολογούμενοι κάθε φορά που άλλαζε η οικογενειακή τους κατάσταση ή απλά ο αριθμός ταυτότητας, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).



Τα ληξιαρχεία και η αστυνομία συνδέονται ηλεκτρονικά με την εφορία και έτσι πλέον η ενημέρωση θα γίνεται αυτόματα, χωρίς την υποβολή δήλωσης από τον φορολογούμενο.

Με απλά λόγια, το Φορολογικό Μητρώο θα ενημερώνεται αυτόματα όταν υπάρχουν αλλαγές, όπως γάμος, απόκτηση παιδιού, θάνατος, αλλαγή στα στοιχεία της ταυτότητας, κλπ.
Ειδικότερα με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης με το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών και το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, το Φορολογικό Μητρώο θα ενημερώνεται χωρίς την υποβολή δήλωσης:
• με τις μεταβολές στα στοιχεία φορολογουμένων, που αφορούν τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου, της λύσης αυτού, της σύναψης και της λύσης συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου,
• με τις μεταβολές, που αφορούν στα στοιχεία ταυτότητας των φυσικών προσώπωνκαι αναγράφονται στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών και του αστυνομικού προσωπικού καθώς και
• με τα δελτία των ακυρωμένων και απολεσθέντων ταυτοτήτων, μόνο για φορολογούμενους που ο Α.Φ.Μ. τους έχει ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης.
Για την ασφαλή ταυτοποίηση και εν γένει για την αξιοπιστία των στοιχείων των φορολογουμένων που παρέχονται από τη Φορολογική Διοίκηση στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με τα Μητρώα άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και του έργου της διαλειτουργικότητας, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η ορθή καταχώρηση των στοιχείων των φορολογουμένων στο Φορολογικό Μητρώο.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου