Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου! Ανίκητος ο Έλληνας αθλητής




Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Βερολίνου και στο πρόσφατο πρωτάθλημα κλειστού στη Γλασκώβη, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την κορυφή στο ....Ευρωπαϊκό U23 του Γκέλβε και έκανε το “τρεμπλ”, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο άλμα εις μήκος στη Γηραιά Ήπειρο.



Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ήδη ο κορυφαίος άλτης στην Ευρώπη και μόλις στα 21 του χρόνια γράφει ιστορία στο μήκος, με συνεχείς διακρίσεις που αυξάνουν τις προσδοκίες για την καριέρα του.

Ο Έλληνας αθλητής έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Βερολίνου, όσο και στο πρόσφατο πρωτάθλημα κλειστού στη Γλασκώβη, κάνοντας το «τρεμπλ» με το χρυσό και στο πρωτάθλημα του U23 στο Γκέλβε.

Ο Τεντόγλου στην κορυφή της Ευρώπης
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι γεννημένος το 1998 και αγωνίζεται στον Γ.Σ. Κηφισιάς. Σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμά του σε επίπεδο ανδρών και αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
click4more

Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου! Ανίκητος ο Έλληνας αθλητής – videos
Τον Αύγουστο του 2018 στον τελικό του Βερολίνου, με άλμα στα 8.25μ., αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό στίβο, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση.
Το ατομικό του ρεκόρ και καλύτερη φετινή επίδοση του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι είναι 8.38μ, άλμα που έκανε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα, το 8.38μ. είναι Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας πίσω από το 8.66 του Λούη Τσάτουμα

Προηγούμενες διακρίσεις του σε διεθνές επίπεδο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (Κ18) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου