Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Δεν υπέγραψε τα Προεδρικά Διατάγματα για τη Δικαιοσύνη ο Προκόπης Παυλόπουλος






Να επιστρέψει ανυπόγραφα τα Προεδρικά Διατάγματα που του είχε αποστείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό των νέων ανώτατων δικαστικών λειτουργών επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες.



Η κίνηση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας διευκολύνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε αντιδράσει στις τοποθετήσεις αυτές αφού είχαν γίνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν από το μηδέν και το πιθανότερο είναι να επιλεγούν νέοι ανώτατοι δικαστές.

Στις 31/05/2019 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κα Ειρήνη Καλού. Για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου ο Προκόπης Παυλόπουλος έπρεπε να αποφασίσει αν θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο και τελικά επέλεξε να τα κρατήσει στο συρτάρι του.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Για σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη «για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».




ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου