Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Οι προτάσεις των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στον Πρωθυπουργό




Διαβάστε τις προτάσεις των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προς τον Πρωθυπουργό: Πρωτίστως θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις δηλώσεις που κάνατε όταν αναλάβατετην διακυβέρνηση της χώρας και την ευθύνη σας μετά την νίκη σας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 .



- ότι θα είστε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων-
αυτό από μόνο του δεν θα βοηθήσει την χώρα μας να προχωρήσει στην ανάπτυξη αν δεν το κάνετε και πράξη.

Άλλωστε κ. Πρωθυπουργέ θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δυσκολότερο αγώνα που σας δίνει η δημοκρατία μας να επιφέρεται αποτελέσματα σε όλους τους τομείς..
Πιστεύω ωστόσο ότι είναι η κατάλληλη στιγμή δυναμικότητας που υπάρχουν περιθώρια για την εισροή πρόσθετων διορθωτικών αλλαγών όπου να βοηθήσουν το Μηχανισμό της πολιτικής προστασίας της χώρας μας επιλύνοντας ζήτημα που εκκρεμούν.
Θα ήταν μεγάλη παράλήψη αν αγνοήσετε την δική μας γνώση και εμπειρία των πυροσβεστών που έχουμε ριχτεί στην άμεση επέμβαση για την διάσωση του υπέρτατου αγαθού την ίδια την ζωή των συνανθρώπων μας και των περιουσίων τους..
Το πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί προσωπική σας ευθύνη από την θέση σας και οφείλω να σας κάνω γνωστό κ. Πρόεδρε ότι δεν βλέπω μέσα από γυαλιά μυωπικα των προσώπικων συμφερόντων μου αλλά βλέπω την πραγματική κατάσταση και είμαι ένας από τους δώδεκα χιλιάδες πυροσβέστες που καθημερινά βιώνω μεγάλες πρόκλησεις Κοινωοικονομικές, γι αυτό η επικοινωνία και οι άμεσες συσκέψεις μαζί σας και με τους ανθρώπους που θα επιλέξετε ώστε να αποτελέσουν αναγκαιότητα να επιλυθούν προβλήματα των πυροσβεστών, για την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Χώρας και την προστασία του πολιτη και τις περιουσίας του , δεδομένης της κατάστασης μιας και ειμαστε στην καρδιά του κυρίως έργου του Π.Σ. .
Νομίζω ότι είναι περιττό να σας αναφέρω ότι δεν πρεπει να αφήσετε να ενημερώθειτε μονόπλευρα από Κομματικοποίημενους εκπροσώπους των πυροσβεστών .
Πιστεύω στην δυνατή προσπάθεια στην συλλογική δυνατότητα στην αμεροληψία και Κλείνω τα αυτιά μου σε παράγοντες υπηρεσίακους που αποβλέπουν ιδιωτικό όφελος με το να Εξαργύρωσουν την κομματική τους ταυτότητα, θα ήταν λάθος να μην σας το αναφέρω η να μην το δείτε ότι αυτό το ζήτημα είναι υπαρκτό.
Και να φτάσω στο διά ταυτα, είναι αδήριτη η ανάγκη να εφαρμοστούν ξεκάθαρα τα παρακάτω και δεν χρειάζεται άλλες τομές ώστε να απόδείξουμε ότι μπορούμε με αυτό το υπόμνημα να είναι γνώμονας και καθώς έχετε αντανακλαστικά και Ενημερώθειτε από την βάση του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ότι μπορουμε επιτέλους να υπερασπιστούμε Θεσμους αποδοτικούς και χρήσιμους ,
να ξεχωρίσουμε τα υπολείμματα από την ηρα το στάρι.
1) Χρειάζεται έλεγχος μέχρι τις τελευταίες σταγόνες καυσίμων , συνεργειών, γενικότερων εξόδων που Διαχείριζονται πυροσβέστες
στις Επιχειρήσιακες μας κινήσεις
2) Χρειάζεται πλαίσιο για την απορρόφηση των 25 εκατομμύριων ευρώ δωρεά από το ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος .
3) Χρειαζόμαστε ξεχωριστή διαχείριση των υπηρεσιών γραφείων από ένα επαγγελματικό πολιτικο προσωπικό , επιπλέον αύξηση στίς πενιχρές αποδοχές του ήδη πολιτικού προσωπικού που γνωρίζω ότι βγάζουν ολη την δουλειά .
έτσι δεν θα εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των επεμβάσεων μας από την ενασχόληση των πυροσβέστων με γραφειοκρατία.
4)Χρειαζόμαστε άμεση υποχρεωτική Συνταξιοδότηση των πυροσβεστών που έχουν δουλέψει, με αποδοχές άξιες των χρόνων που πρόσφεραν..
5) Χρειαζόμαστε προσλήψεις πυροσβεστών η ζωή των συμπολιτών μας δεν θέλει έκπτωσεις.
6) Χρειαζόμαστε την πολιτική ηγεσία να είναι ανθρώπινη δίπλα στον πυροσβέστη.
7) Χρειαζόμαστε σχεδιασμό αλλαγής οργανόγραμματος σύμφωνα με την επικίνδυνοτητα κάθε γεωγραφικης περιφέρειας ώστε να σταματήσουν οι εξυπηρετήσεις όπου φέρνουν διχασμό στο Σώμα.
8) Σε επαφές που έχω αναπτύξει έχουμε την δυνατότητα για αγορά εναέριων μέσων, είναι τραγικό να μην Εκμετάλλευτουμε αυτήν την δυνατότητα εφόσον τα χρήματα που διατίθενται για ενοικίαση ειναι πόλυ περισσότερα .
9) Ευελιξία με άμεσες αποδοχές στους πυροσβέστες που Επιχειρουν στην μάχιμη υπηρεσία.
10) Καλύτερη οργανώση στο καινουριο
Ειδικό Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ ) με εξίσωση αποδοχών για όλους που προσφέρουν τις υπηρεσίες σε αυτό,
άμεσα αποπληρωμή των αποδοχών διότι είναι μακριά από τις οικογένειες τους.
11) Επιφυλακές: είναι χρόνος εργασίας και πρέπει να αποπληρώθουν όπως σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα. (Ο χρόνος εργασίας που ο εργοδότης θέτει από το σπίτι για δουλειά εργαζόμενο συνυπολογίζεται χρόνος εργασίας) .
12) Χρειαζόμαστε κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις
και Μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) .
13) Άμεση ένταξη των εποχικών και ΠΠΥ πυροσβεστών στο ΠΣ στα πλαίσια της ομογενοποίησης του έμπειρου προσωπικού.
14) Ευνοϊκότερες παροχές σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε φορολογία όλων των πυροσβεστών εποχικών ΠΠΥ και εθελοντικών ομάδων .

Κυριε πρωθυπουργέ,
Θα σας αναφέρω πολλες φορες εν καιρω με επιστολές μου, υπόμνηματα, και δια ζωσης όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία και τις λεπτομέρειες προκειμένου να αναβαθμίζεται το Πυροσβεστικόστικο Σώμα ανάλογα με την αναγκαιότητα της κάθε περιόδου,
Αν τυχόν ανθρώποι που επιλέξετε δείξουν ολιγωρία και αδιαφορία, είτε εσκεμμένα,
είτε από λάθος επικοινωνία με μη αμερόληπτους εκπρόσωπους με τα ουσιαστικά ζήτημα των Πυροσβεστών τότε σίγουρα θα χάσουμε την εμπιστοσύνη μας.
Να σας διαβεβαιώσω ότι εκπροσωπώ ανεξάρτητα, αμερόληπτα τους συναδέλφους μου
σε περίπτωση που αγνοηθούν τα παραπάνω θα με βρείτε απέναντι σας όπως μου το επιτρέπει η θέση μου και η δημοκρατία της Καθαρής Εκπροσώπησης.
Αν όμως αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω και τοποθετήσετε άξιους συνεργάτες σας οπου θα υιοθετήσουν τέτοιες αρετές
τότε νομίζω ξεκάθαρα είμαστε στην ίδια πλευρά μάχης για να επιτευχθεί εκ μέρου σας το χρέος σας ως κυβερνήτης αυτής της χώρας, και από την πλευρά μας ως λειτουργοί στο απαράμιλλο καθήκον μας ως πυροσβέστες.

                   Με αξίες, ελπίδα, πίστη, αφοσίωση .
                              Γ. Οικονομόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου