Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Βουλευτές ΚΚΕ: Χρόνια προβλήματα στο Στρατό Ξηράς




Δημοσιεύουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Παρουσιάστηκε στις αρχές Οκτώβρη μία ακόμη σειρά στρατευσίμων. 


Οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι προσπερνώντας τα πρώτα προβλήματα της προετοιμασίας
για την ένταξή τους στο στρατό ήρθαν αντιμέτωποι με πληθώρα ελλείψεων σε βασικά είδη και άσχημων συνθηκών διαβίωσης στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών(ΣΥΠΟ).
            
Συγκεκριμένα, μερικά απ’ τα χρόνια προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν κι οι νεοσύλλεκτοι της 2019/ Δ’ ΕΣΣΟ, είναι τα εξής:
Έλλειψη ειδών ιματισμού. Δε χορηγούνται όλα τα είδη σε όλους τους νεοσύλλεκτους.
Έλλειψη ειδών καθαρισμού. Σε αρκετά στρατόπεδα υπάρχει έλλειψη καθαριστικών. Η απάντηση της Διοίκησης στα παράπονα των φαντάρων πολλές φορές είναι η αγορά με ιδία έξοδά τους.
Συνθήκες διαβίωσης. Στην πλειοψηφία τους τα κτήρια των μονάδων είναι παλαιά με προβλήματα στην αποχέτευση, τη θέρμανση, το νερό.
Κόστος στη μετακίνηση. Στην πρώτη έξοδο των νεοσύλλεκτων, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μονάδες δεν εξασφαλίζουν την μεταφορά των φαντάρων προς το πλησιέστερο χωριό ή πόλη, ενώ σε στρατόπεδο του Έβρου η Διοίκηση έχει κάνει συμφωνία με τα Ταξί, με κόστος 8 € τη διαδρομή.
Αυτά είναι μερικά απ’ τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι φαντάροι στη θητεία τους. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν έχει δοθεί λύση σε αυτά που αποτελούν τις βασικές ανάγκες των στρατευμένων. Πόσο, μάλλον, αν μιλήσουμε για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των φαντάρων, της άθλησης, του βιβλίου, κτλ.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες που να καλύπτουν το σύνολο της θητείας των στρατευμένων;


Οι Βουλευτές


Παφίλης Θανάσης
Δελής Γιάννης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Λαμπρούλης ΓιώργοςΠαπαναστάσης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου