Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.



Αναλυτική συζήτηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.



Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, των περιοχών δηλαδή όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αιβατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των ΜΚΟ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ήπειρο, όπου σήμερα φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, σε οργανωμένα Κέντρα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε μισθωμένα διαμερίσματα ενώ παρουσιάστηκαν διεξοδικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την λειτουργία και τον προγραμματισμό του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων όπως και ενημέρωση για την συγκρότηση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που συγκροτούν οι Δήμοι.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και των τοπικών κοινωνιών τόσο για νέες μετακινήσεις προσφύγων όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να δρομολογηθούν ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να συμβάλλουν προκειμένου να μην προκαλούνται προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου