Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

«Εισβολή» Τούρκων διακινητών στην Ελλάδα
Πρωτοφανείς διαστάσεις εμπλοκής Τούρκων υπηκόων στη παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα διαπιστώνουν οι ...αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Προστασίας του Πολίτη.Σύμφωνα με την απάντηση του αν. υπουργού Γεώργιου Κουμουτσάκου σεερώτηση του επικεφαλής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου, «κατά το τελευταίο οκτάμηνο ο αριθμός των συλληφθέντων υπηκόων Τουρκίας για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης ατόμων ανήλθε-συνολικά για την ελληνικήεπικράτεια- σε 60 άτομα».

Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Realnews, επεσήμαναν το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα «οι Τούρκοι διακινητές έχουν αποθρασυνθεί αποβιβάζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στις ακτές μας και όχι απλά συνοδεύοντας τους μέχρι τη γραμμή των χωρικών υδάτων και εγκαταλείποντας τις βάρκες που κατευθύνονταν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως έκαναν συνήθως παλαιότερα».
Ο αριθμός των 60 συλληφθέντων οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης , θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός, ενώ δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί ο αριθμός εκείνων που διέφυγαν την σύλληψη είτε προσποιούμενοι τους πρόσφυγες είτε διαφεύγοντας με τη βοήθεια συνεργών τους για να επιστρέψουν και πάλι στην Τουρκία.
Στην ερώτηση του ο κ. Βελόπουλος αναφέρει πως ελληνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες στελεχών ΜΚΟ με Τούρκους δουλεμπόρους. «Δρουν πια στη χώρα (ενδοχώρα και νησιά) πράκτορες της ΜΙΤ ενδεδυμένοι τον μανδύα είτε του τουρίστα είτε της «αλληλέγγυου» ΜΚΟ» ισχυρίζεται ο βουλευτής.
Να σημειωθεί πως μόνο σε λίγες ώρες , μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης έφθασαν σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης οκτώ βάρκες με 323 άτομα, τα οποία και προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, που ξεπέρασε και πάλι τα 15.000 άτομα. Αποκαλυπτικά για το τι συμβαίνει στο Ανατολική Αιγαίο είναι τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για τον Οκτώβριο του 2019, όπου
έφθασαν στα νησιά 6.868 άτομα. Από αυτά 3.474 πέρασαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο.

 Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου