Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών καθώς και των πέντε (05) διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα




Στον εντοπισμό και τη σύλληψη σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, καθώς και στη σύλληψη των πέντε (05) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 27, 28, 29, 31 
και 30 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, της Περιφερειακής


 Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή στελεχών Λιμεναρχείου Πρέβεζας και σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, κατόπιν συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών συνεργαζόμενων Υπηρεσιών - Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης / Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα ευρείας κλίμακας επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας, για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους, οχημάτων και δραστών που θα μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς προς τις Ιταλικές ακτές.

Την 22.10.2020, εντοπίστηκαν, στην ευρύτερη περιοχή “ΑΛΩΝΑΚΙ” Πρέβεζας, ένα (01) Ε.Ι.Χ. και δύο (02) φορτηγά τύπου ΒΑΝ οχήματα από τα οποία αποβιβάστηκε ικανός αριθμός αλλοδαπών, με τους οδηγούς τους, καθώς και Ι/Φ σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί διακινούμενοι, με το πλήρωμά του.

Άμεσα περιπολικά σκάφη των οικείων Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, ακινητοποίησαν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο διαπιστώθηκε, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, ότι επέβαιναν σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και πλήρωμά του το οποίο συνελήφθη. Παράλληλα, στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, ακινητοποίησαν τα προαναφερθέντα Ι.Χ. οχήματα μεταφοράς-συνοδείας και συνελήφθησαν οι οδηγοί τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος, τα ανωτέρω Ι.Χ. οχήματα, χρηματικά ποσά και πλήθος καρτών sim, συσκευών κινητών τηλεφώνων και συναφής τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις συνεννοήσεις των μελών τους και τη διοργάνωση της μεταφοράς.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνέλλεγε και αξιολογούσε πληροφορίες που αφορούσαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Υπό το συντονισμό της ΔΑΠΘΑΣ διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών καθώς και η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων - πειστηρίων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου