Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η αλβανική αστυνομία επιστράτευσε ακόμα και drones στο μνημόσυνο Κατσίφα στις Βουλιαράτες! - BINTEO




Σε κλίμα αυστηρών απαγορεύσεων τελέστηκε το Σάββατο στο χωριό του, τις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, το διετές μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πυροβολήθηκε θανάσιμα 

Ioannina School of Music - Παπάζογλου 16Α (και γωνία Καπλάνη) Ιωάννινα - THL : 2651 073733 -Η μουσική εκπαιδεύση στα Ιωάννινα βρήκε επιτέλους το σπίτι της.

στις 28 Οκτωβρίου 2018 από την αλβανική αστυνομία κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου.
Όπως καταγγέλλουν Βορειοηπειρώτες που πήραν μέρος, το μνημόσυνο έγινε σε βαρύ κλίμα, καθώς οι αντιτρομοκρατικές μονάδες της αλβανικής αστυνομίας είχαν -ακόμη μία φορά- περικυκλώσει τα ελληνικά χωριά της Δερόπολης, ενώ τα drones της αστυνομίας πετούσαν τόσο πάνω από το σπίτι της οικογένειας όσο και στον τόπο της εκτέλεσης του νεαρού Βορειοηπειρώτη.

Παρόντες στην τελετή οι γονείς του, οι οποίοι δύο χρόνια μετά ακόμη περιμένουν το πόρισμα για τη δολοφονία του, αλλά και συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι που βρέθηκαν στο πλευρό τους, με τον σεβ. μητροπολίτη Αργυροκάστρου, κ. Δημήτριο να τελεί τη δέηση στον τάφο του.



Μνημόσυνο τελέστηκε και στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στις 11 το πρωί της Κυριακής, το οποίο οργάνωσαν ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου. Το παρόν έδωσε μεγάλος αριθμός πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δ. Μαρκόπουλος, Κ. Μπογδάνος και Θ. Πλεύρης. Τη θρησκευτική τελετή ακολούθησαν πορεία προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στεφάνι κατέθεσε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έδωσε το παρόν στο Σύνταγμα.

Μνημόσυνα για τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης της ελεύθερης Λευκωσίας, η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ και Βορειοηπειρωτών Κύπρου διοργάνωσε μνημόσυνο για τον νεκρό Βορειοηπειρώτη. Στη δε Αστόρια των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε κοινό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, αλλά και τον συντοπίτη του Αριστοτέλη Γκούμα, τον οποίο εξτρεμιστές Αλβανοί δολοφόνησαν χτυπώντας τον με αυτοκίνητο το 2010, επειδή μιλούσε ελληνικά.




newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου