Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



Σα να μην έφταναν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που ζητούν από τους παιδαγωγούς να κάνουν την πρώτη διάγνωση στα νήπια αντί για τους παιδιάτρους. Σα να μην έφτανε η απαράδεκτη γραφειοκρατική καθυστέρηση των συναδέλφων που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες μέχρι 

Το Βαγόνι της Γεύσης - Μεγάλου Αλεξάνδρου 85 Ιωάννινα τηλ:2651071333 Delivery 13:00 - 23:00 - Δευτέρα απόγευμα κλειστά

να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν ή όχι στα καθήκοντα. Η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ εν μέσω πανδημίας, αφήνει τους παιδικούς σταθμούς χωρίς παιδίατρο και χωρίς γιατρό εργασίας!
Την ίδια στιγμή, τα προληπτικά τεστ γίνονται ανά 2 την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος εργαζόμενος έχει κάποια αμφιβολία επειδή έχει ήπια συμπτώματα θα πρέπει να πληρώσει 100 ευρώ και πάνω στα ιδιωτικά εργαστήρια.

Με το «χέρι στην τσέπη» όμως είναι και οι γονείς, που θα πρέπει να πληρώνουν σε παιδιάτρους για να βεβαιωθούν ότι το παιδί που παρουσίασε συμπτώματα δεν έχει covid, ώστε να επιστρέψει στον παιδικό. Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση δίνει voucher για τους ανέργους και από την άλλη υποχρεώνει εργαζόμενους και ανέργους να πληρώνουν για τεστ και παιδιάτρους.

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επενδύει στη μικρή προσέλευση παιδιών και δεν έχει κάνει καμία επιπλέον πρόσληψη ενώ μπαίνουμε στον τρίτο μήνα λειτουργίας. Συνεχίζουν να μην υπάρχουν τραπεζοκόμοι και οι παιδαγωγοί με το βοηθητικό προσωπικό να προσπαθούν να κουβαλούν φαγητά, να ταΐζουν παιδιά και να καθαρίζουν τους χώρους την ίδια στιγμή. Συνεχίζουν να μην υπάρχουν μάγειρες με αποτέλεσμα όχι μόνο το catering να παραμένει (με τις αγνώστων στοιχείων συμβάσεις) αλλά να κινδυνεύει να επικρατήσει, αν αρρωστήσει κάποιος άλλος μάγειρας, αφού δεν υπάρχει κανένας να τον αντικαταστήσει.

Τα μέτρα καθαριότητας δεν έχουν βελτιωθεί παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε πανδημία. Δεν έχουν αγοραστεί ατμοκαθαριστές και το βοηθητικό προσωπικό συνεχίζει να εισπνέει χλωρίνες και απολυμαντικά σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες απ ότι τις προηγούμενες χρονιές. Δεν έχουν γίνει επιμορφώσεις στους εργαζόμενους για τον τρόπο που πρέπει να καθαρίζει με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δόθηκαν στους παιδικούς σταθμούς, προκαλούν θυμηδία. Σε κάθε εργαζόμενο δόθηκε μία και μόνο στολή με όρους πλύνε-βάλε, και ομοιομορφία υγειονομικής μονάδας.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν τόσα χρόνια με μεράκι για να διατηρείται το υψηλό επίπεδο που όλοι γνωρίζουν στην πόλη ότι έχουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Και τώρα, μέσα στην πανδημία μοναδική απαίτηση είναι οι παιδικοί σταθμοί να μείνουν ανοιχτοί και ασφαλείς για τους ίδιους, για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Μαζικά περιοδικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της διοίκησης σε όλες τις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου. Δωρεάν τεστ για τα παιδιά και τους γονείς όπου χρειάζεται.
Προσλήψεις επιπλέον γιατρών εργασίας και παιδιάτρων. Οι παιδαγωγοί δεν μπορούν να παίρνουν την ευθύνη ούτε για διάγνωση των συμπτωμάτων ούτε για την επιστροφή των παιδιών στις δομές
Τακτικές απολυμάνσεις και τήρηση των αποστάσεων στους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας αλλά και όλων των ειδικοτήτων στους παιδικούς σταθμούς αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
Προγράμματα ενημέρωσης απ το γιατρό εργασίας. Ουσιαστική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Σύγχρονα, μη τοξικά και επαρκή καθαριστικά και μέσα ατομικής προστασίας
Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα», άμεση κάλυψη κενών σε Κέντρα Υγείας. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επίταξη γιατρών κα νοσηλευτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου