Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αερολογίες εκστομίζουν αρκετά μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό.



Έχουμε κουραστεί από τις αερολογίες που εκστομίζουν αρκετά μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό. Μερικοί μάλιστα, ενώ δεν διαθέτουν επιστημονική γνώση σε θέματα επιδημιολογίας 

Μπλε Παπαρούνα - 28ης Οκτωβριού 9, Στοα Ορφέα Ιωάννινα 455 00 Ιωάννινα τηλ:2651 033565



και λοιμωξιολογίας, αναπαράγουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων όλα... τα σενάρια που εκκολάπτονται στο Μαξίμου, επειδή προσδοκούν τα εύσημα του άνακτος. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πλαστικός χειρουργός κ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ.

Παροιμιώδης θα μείνει και η θητεία του κ. Μαγιορκίνη σε ρόλο εκφωνητή των δελτίων του ΕΟΔΥ και συνηγόρου υπεράσπισης της κυρίας Κεραμέως.

Υπάρχουν βεβαίως στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αρκετοί σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν άποψη και τη διατυπώνουν με ευθύτητα. Όπως η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, η οποία δήλωσε χτες (εδώ):

«Έχουμε στοχοποιήσει τα παιδιά και αυτό είναι λάθος. Όσα βρίσκονται στις πλατείες δεν έχουν πεισθεί ότι το μέτρο αυτό αποδίδει. Δεν μπορείς να φέρεις τον νέο αντιμέτωπο με αστυνομικές δυνάμεις, για να εφαρμόσει ένα μέτρο προστασίας της υγείας του. Πρέπει να συνομιλήσουμε με τα παιδιά και να δούμε τι προτείνουν εκείνα ως μέτρο προστασίας, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Θα έπρεπε να είχαμε μεθόδους επίδρασης στη νεολαία, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορείς να λες ότι δεν μπορείς να συνωστιστείς στις πλατείες, αλλά υποχρεούσαι να συνωστιστείς στο μετρό ή στο σχολείο».

Ανάλογης σοβαρότητας απόψεις διατυπώνουν οι καθηγητές Τάκης Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Βατόπουλος, φαίνεται όμως πως η λίστα Πέτσα δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε τα λόγια τους να πνίγονται στο θολό κανάλι των ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση είναι επί θύραις η απαξίωση των επιστημόνων και της Επιτροπής, όσο αρκετοί εξ αυτών που έχουν δημόσιο λόγο συνεχίζουν να λειτουργούν με ελαφρότητα, συμπεριφερόμενοι ως τηλεαστέρες..
https://www.ygeianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου