Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ο Υπουργός–γιούχου ξαναχτύπησε!



Με το δελτίο Τύπου που απέστειλε και ισχυρίζεται ότι κερδίσαμε το στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού, επιβεβαιώνει πλήρως το παρατσούκλι. Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου!

EPIRUS SECURITY ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ ΕΠΕ Ιωάννινα 28ης Οκτωβρίου 9 ( Στοά Ορφέα ) Τηλ: 26510 40009 fax : 2651040069 Κιν : 6973999980/6973999984 email:prosika@otenet.gr - prosika.gr

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, με βάση τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 78% σε σύγκριση με το περυσινό οκτάμηνο και διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 4,8 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 21,8 εκατομμυρίων ταξιδιωτών στο ίδιο διάστημα του 2019.

Διαβάστε τι αναφέρει το ΔΤ:

«Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης των ξενοδοχείων καραντίνας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που είχαμε λάβει στην αρχή του καλοκαιριού για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια και η οποία έχει δουλέψει σε πάρα πολύ καλό και ικανοποιητικό βαθμό».

«Ενώ ο αρχικός μας προγραμματισμός ήταν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία καραντίνας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, «οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επιτρέψει στους διεθνείς Τravel Αgents και Τour Οperators να επεκτείνουν τα προγράμματά τους και βαθιά μέσα στο Νοέμβριο, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στο προηγούμενο διάστημα και στις προηγούμενες χρονιές».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου:

στο Ηράκλειο της Κρήτης το 30% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά με πληρότητα πάνω από 50%

και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα προσγειωθούν 36 πτήσεις όταν πέρυσι την ίδια μέρα προσγειώθηκαν 72 πτήσεις.

Στη Ρόδο σήμερα θα προσγειωθούν 33 πτήσεις έναντι 52 πτήσεων της προηγούμενης χρονιάς. Οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες και για το Νοέμβριο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «φέτος η χώρα μας έχει ενισχύσει την εικόνα της στο εξωτερικό και είναι η πρώτη στις επιλογές μιας σειράς μεγάλων και ισχυρών Τour Οperators».

Έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την εταιρεία «Jet2» από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει προγραμματίσει 586.000 πτήσεις φέτος, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στις επιλογές της.

Το ίδιο ισχύει και για την «TUI», έναν Tour Operator που δραστηριοποιείται σε Σκανδιναβία, Κεντρική Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία και η οποία έκανε την Ελλάδα πρώτη χώρα στις επιλογές των πελατών της.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού μίλησε και για το στοίχημα που κέρδισε η χώρα μας στο άνοιγμα του τουρισμού, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

«Δεν είχαμε βάλει ποτέ κανένα στόχο ποσοτικό, παρά μόνο ποιοτικούς στόχους. Θέλαμε να μπορούμε να ανοίξουμε και το κάναμε. Θέλαμε όσοι έρθουν να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και να γυρίσουν πίσω και με την υγεία τους και με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αυτό έχει συμβεί και συγχρόνως καταφέραμε να πετύχουμε ένα αξιοσημείωτο, δεδομένων των συνθηκών, ποσό εισοδήματος. Ένα εισόδημα που στηρίζει οικογένειες ανθρώπων εργάζονται στον τουρισμό, επαγγελματίες του τουρισμού και επιχειρήσεις του κλάδου», υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού ζήτησε να στηρίξουν όλα τα κόμματα την τροπολογία, η οποία αποτελεί δείγμα της επιτυχίας, τηρουμένων των δεδομένων, του ελληνικού τουρισμού φέτος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου