Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Πέτσας : Καμπανάκι σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα για lockdown την Πέμπτη




Η κυβέρνηση επιμένει πως κύρια εστία υπερμετάδοσης είναι η διασκέδαση, ιδίως των νέων στους οποίους απευθύνει έκκληση και ταυτόχρονα εντείνει τους ελέγχους αφού παρά την εφαρμογή του νυχτερινού περιορισμού κυκλοφορίας καταγράφονται ακόμη παραβάσεις του ωραρίου.

ΙΚΤΕΟ Παπαδόπουλος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ 45500 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ 2651041400 F.2651041421 info@ikteopapadopoulos.gr

Δεν αποκλείεται μάλιστα αποφάσεις για lockdown σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα, να ανακοινωθούν την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε θετικό ότι στην Αττική, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, υπάρχει πλέον σταθεροποίηση, ενώ ταυτόχρονα με την παράδοση νέων κλινών ΜΕΘ μειώθηκε η πίεση στο ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο. Από την άλλη όμως, τόνισε, στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές ανησυχίας και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα. “Εκεί με συνεχή τεστ θα δούμε πως εξελίσσεται η κατάσταση και ποιος είναι ο πραγματικός ρυθμός μετάδοσης. Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές για να δούμε πως εξελίσσεται και αν θα ανέβουν περιοχές κατηγορία και αν το ΕΣΥ θα αντέξει”, πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ένα μόνο στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη για αναβάθμιση κατηγορίας κινδύνου, καθώς είναι διαφορετική η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ όταν τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεότερες ηλικίες και διαφορετική όταν υπάρχουν κρούσματα σε γηροκομεία ή στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών. Σημείωσε για παράδειγμα ότι στην Αττική ενώ ήταν δύο στις τρεις ΜΕΘ κατειλημμένες τώρα είναι μία στις δύο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι είναι σαφές και από την εισήγηση των ειδικών ότι το λιανεμπόριο δεν είναι πηγή υπερμετάδοσης, για αυτό θα παραμείνει ανοιχτό και στις κόκκινες περιοχές.



news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου