Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Βουλγαρία: «Δεχόμαστε πιέσεις από το Βερολίνο να τα δώσουμε όλα στα Σκόπια - Δεν υποχωρούμε είμαστε ανεξάρτητο κράτος»



Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος πριν λίγο καιρό απείλησε τα Σκόπια με αποστολή τεθωρακισμένων αν συνεχίζουν να «κλέβουν» την βουλγαρική ιστορία, υποστήριξε πως η Βουλγαρία, δέχεται πιέσεις από τη Γερμανία η ...οποία κατέχει επί του παρόντος την προεδρία της ΕΕ να τα «δώσει όλα» στα Σκόπια.

BOSCH Service - Αρλέτος Ηλίας - Car Service Γ΄ Σεπτεμβρίου 30 - Ιωάννινα Τηλ: 26510 74779 FAX : 26510 74469 ΚΙΝ : 6932573455 E-mail: harletos@yahoo.gr

«(Οι Σκοπιανοί) μας πιέζουν, αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, η Βουλγαρία έχει τη δική της αξιοπρέπεια και είναι κυρίαρχο κράτος. Είμαστε υπό διπλωματική πίεση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Καρακατσάνοφ.
«Η Γερμανία είναι πολύ δραστήρια με το επιχείρημα ότι "μπορείτε να τους σταματήσετε ξανά"», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.


Στη συνέντευξη με την συντάκτρια της εκπομπής «Ευθεία Οδήγηση», αναφέρθηκε σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ.

«Τα Σκόπια όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας και Φιλίας, αλλά θεωρεί ακόμη ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να τη σέβεται. Στη Βόρεια Μακεδονία, έπρεπε να γίνει κατανοητό στις 9 Οκτωβρίου πέρυσι ότι η άρνηση της βουλγαρικής ταυτότητας του πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, είναι προσβολή προς τους Βούλγαρους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Η Βουλγαρία αν και θεωρητικά πιο αδύναμη από την Ελλάδα φαίνεται πως επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και δεν είναι πρόθυμη να οδηγηθεί αμαχητί στις δικές της «Πρέσπες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου