Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Έκλεισαν το λιανεμπόριο με 2556 κρούσματα και μετά από 5 μήνες το ανοίγουν με 4.340 κρούσματα - Θα πληρώσει κανείς;Η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία του lockdown κι από λεπτό σε λεπτό θα ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου την ώρα που χθες η χώρα ξεπέρασε τα 4.300 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ των 738.Με λίγα λόγια σήμερα η κυβέρνηση ομολόγησε πως εδώ και 5 μήνες καταστρέφει τσάμπα τους Έλληνες και «τελείωσε» τη χώρα για το τίποτα, αφού όταν έκλεισε στις 7 Νοεμβρίου τα πάντα τα κρούσματα ήταν 2556 και οι διασωληνωμένοι 207(!)

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας τότε δήλωνε τότε πως θα ανοίξουν ξανά τη χώρα μόνο αν τα κρούσματα έχουν πέσει στα 500. Χθες είχαμε... 4.340.

Διευκρινίζεται ότι θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα. Επίσης, σημειώνεται ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει κανονικά με επίσκεψη στα μαγαζιά και όχι με click away ή click inside. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί έδειξαν να βιάζονται και η εισήγηση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο από το Σάββατο ή το αργότερο τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μόνο εφόσον συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:
Να μην υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους
Να γίνονται rapid test στους εργαζόμενους δύο φορές την εβδομάδα
Να διατηρηθεί το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος

Οι ειδικοί συμφώνησαν να ανοίξουν και τα σχολεία μόλις κυκλοφορήσουν τα self-test. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν στις 19:30 ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Β. Κικίλιας

Η εμμονή στο lockdown από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά πλέον την πιο καταστροφική αποτυχία κυβέρνησης στη μεταπολίτευση μετά την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου η οποία έφερε τα μνημόνια, με τον πρωθυπουργό να μπαίνει πλέον στο κάδρο των «μοιραίων» της ελληνικής ιστορίας.

Άραγε η ταυτόχρονη οικονομική και υγειονομική καταστροφή μίας χώρας δεν συνιστά λόγο παραίτησης;

fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου