Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Σιώρας (“Ευαγγελισμός”): Δεν μπορεί να πεθαίνει κόσμος στην κλινική μου και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ και ο κλινικάρχης να ζητάει 1700 ευρώ την ημέρα (vid)Για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων “Ευαγγελισμός” και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας. “Υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 30ωρες εφημερίες” τόνισε ο κ. Σιώρας.Απαντώντας ουσιαστικά και στα όσα ισχυρίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα ο Βασίλης Κικίλιας, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι “τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι όλα στη μάχη, μαζί με αυτά όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα, μαζί με αυτά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και μαζί με αυτά και οι ιδιώτες γιατροί της πρωτοβαθμίου. Είναι εμφανές ότι κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας”, ο Ηλ.Σιώρας είπε για τις ΜΕΘ:

“Υπάρχουν ασθενείς που αναμένουν κρεβάτι για ΜΕΘ. Στην Αττική υπάρχουν 4.000 κλίνες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όλες γεμάτες.

Δεν είναι το θέμα η επιστράτευση γιατρών. Γιατί οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι χιλιάδες.

Κάνω έκκληση για κλίνες. Λέμε επίταξη αλλά με όρους δημοσίου.

Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ. Αυτό αγγίζει τα όρια της απανθρωπιάς”.

πηγή: news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου