Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Προσφυγή στο ΣτΕ......για ακύρωση η παράτασης του lockdown στην εστίαση και τη διασκέδαση...Η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.» που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 κ.υ.α. για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από... 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021. Το Σωματείο υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη κ.υ.α., παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.
Επίσης, ζητάει το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης κ.υ.α., όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η εν λόγω κ.υ.α...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου