Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ψυχρολουσία στην Ελλάδα για το πρόστιμο 5.800 ευρώ σε όποιον Βρετανό ταξιδέψει για διακοπές

 

Σοβαρές παρενέργειες θα έχει και στην Ελλάδα η πρόθεση της Βρετανίας να ρίξει πρόστιμο 5.800 ευρώ σε όποιον κάνει διακοπές στο εξωτερικό έως το τέλος Ιουνίου.



Βαρύ πρόστιμο ύψους 5.000 λιρών (περίπου 5.800 ευρώ) απειλούνται όσοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν χωρίς σοβαρό λόγο από τη Βρετανία στο εξωτερικό πριν από τα τέλη Ιουνίου, βάσει των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων COVID, που αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στο τοπικό κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και στην Ελλάδα, καθώς η αγορά της Βρετανίας βγαίνει από το παιχνίδι του τουρισμού για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι διαδηλώσεις θα επιτρέπονται -με τήρηση των μέτρων- καθώς θα εξαιρούνται από την απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον οι ρυθμίσεις εγκριθούν, θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Αν και ορισμένοι βουλευτές των Συντηρητικών φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν τις νομοθετικές προτάσεις, η κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσει εύκολα την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το Sky News.

Οι ρυθμίσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, η νέα νομοθεσία ορίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει την Αγγλία για να ταξιδέψει σε προορισμό εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς σοβαρό λόγο.

Πρόστιμα ύψους 5.000 λιρών μπορούν να επιβληθούν σε όσους παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα. Τα άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό θεωρούνταν ήδη παράτυπα, ωστόσο η συγκεκριμένη ποινή αποτελεί νέο μέτρο.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί τι θα γίνει στις διακοπές. «Το νωρίτερο ως ημερομηνία που μπορούμε να επιτρέψουμε τα διεθνή ταξίδια… είναι η 17η Μαΐου. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο κ. Χάνκοκ στο Sky News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου