Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Άνοιγμα του λιανεμπορίου - πιλοτική απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα



Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαρτίου τόνισε:



«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτι». Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται από Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με χρήση ενός κωδικού άπαξ για 3 ώρες. 1 πελάτης / 25 τ.μ.».

Επίσης από το Σάββατο, μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται με κωδικό 6 (τρία άτομα ή ανά οικογένεια) η διαδημοτική μετακίνηση.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».Ο κ. Χαρδαλιάς όσο αφορά τα σχολεία και τα πολυκαταστήματα, είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου