Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Εμφανιστηκε παλι η μνημονιακή ΝΔ - Α.Γεωργιάδης: «Οι πολίτες να πληρώσουν όλα τα χρέη τους παρά το lockdown!»Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανάφερε τη γνώριμη μνημονιακή της ρητορική ενόψει οικονομικής καταστροφής και ποιος καταλληλότερος για να «σπάσει το ρόδι» από τον υπουργό 
Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο όποιος κούνησε το δάχτυλο ..στους πολίτες σχετικά με την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των κυβερνητικών απαγορεύσεων, λέγοντας πως καλά κάνουν και τους τηλεφωνούν οι εισπρακτικές εν μέσω lockdown!

«Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά την πανδημία και τα κλειστά μαγαζιά «τα χρέη είναι για να πληρώνονται».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως «είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο για να ειδοποιήσουν για την πληρωμή ενός χρέους και άλλο πράγμα να παίρνουν δέκα, είκοσι, τριάντα φορές την ημέρα, να παίρνουν στο χώρο εργασίας, να παίρνουν σε συγγενικά πρόσωπα. Όλα αυτά απαγορεύονται απολύτως και οι σχετικές καταγγελίες πρέπει να γίνονται».

«Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

«Ναι, τα χρέη είναι για να τα πληρώνουμε αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαπίστωση σας ακούγεται πιο κυνική από ποτέ» σημείωσε με νόημα η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε την αλλαγή στάσης του απέναντι στις εισπρακτικές σε απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου