Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η ώρα των συζητήσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί




Την επόμενη μέρα του Περιφερειακού Συμβουλίου η συζήτηση θα έχει τελειώσει. Το μόνο που θα έχει μείνει είναι η μήνυση που καταθέσαμε.

Με ενδιαφέρον λοιπόν διαβάσαμε το σχολιασμό για την απαίτηση μας να καταδικαστεί πολιτικά, σε κοινό κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί με τις υπόγραφες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η πολιτική του κου. Καχριμάνη, ζητώντας την παραίτηση του με αφορμή τους "εγκληματικούς" του χειρισμούς στο θέμα του Λούρου.

Δεν μας ξάφνιασε η μη συμφωνία των υπολοίπων σε αυτή μας την πρόταση.

Αποσαφηνίζουμε λοιπόν:

1.    Το έγκλημα στο Λούρο είναι γεγονός. 

2.    Η μονή υπεύθυνη στάση πέραν των "φλογέρων" ανακοινώσεων είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

3.    Η παράταξη μας με πρωτοβουλία του Επικεφαλής μας Σπύρου Ριζόπουλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με σαφείς διατυπώσεις εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και εφόσον πριν είχε ζητήσει εγγράφως την προσκόμιση των μελετών που όπως αποδείχτηκε δεν προσκομίστηκαν διότι δεν υπάρχουν! 

4.    Ως αποδεικτικό υλικό μεταξύ άλλων έχουν προσκομίσει και απευθείας αναθέσεις για παραπλήσιες περιπτώσεις άλλων ποταμών που έχουν ψηφίσει από την οικονομική επιτροπή ακριβώς για να αναδείξουμε συγκεκριμένη πολιτική διαχείριση!

Μόνο ως τραγική ειρωνεία ή αφέλεια λοιπόν ερμηνεύουμε τη σκέψη να συνυπογράψουμε ένα κείμενο το όποιο θα ζητεί να γίνουν όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα και μάλιστα από ποιον; Τον κο. Καχριμάνη; 

Είναι δυνατόν να συνυπογράψουν κείμενο οι Ορίζοντες Ηπείρου που θα ζητά, ΤΩΡΑ, να αρχίσει να παράγει μελέτες ο κος. Καχριμάνης και να δείξει ΤΩΡΑ περιβαλλοντική ευαισθησία; 

Μήπως να θυμίσω σε πρόσφατη ερώτηση για το Προκάτ πως ο κος. Καχριμάνης περιόδευε στο χώρο του Περιφερειακού Συμβούλιου, μάλιστα με χάρη, μοιράζοντας ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ για το «Μπερναμπέου» των Ιωαννίνων και εκείνοι που υπέβαλλαν το ερώτημα δεν τόλμησαν να ζητήσουν τις μελέτες κατασκευής, που δεν υπάρχουν, παρά μόνο αποδέχθηκαν τις οποίες αερολογίες του.

Κάντε μας τη χάρη λοιπόν...

Επί της ουσίας:

Έχουμε επιλέξει να πολιτευόμαστε θεσμικά και με σοβαρότητα.

Η μονή υπεύθυνη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι να ενταχθούν ως συμπαραστάτες στη μηνυτήρια αναφορά των Οριζόντων Ηπείρου. 

Είναι δικαίωμα όλων των παρατάξεων να ζητούν να συζητηθούν όποια θέματα θέλουν. Όχι όμως με τρόπο που υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Σε ότι αφορά τα περί "δεκανικιών" σας καλώ να τα αναστοχαστείτε με το πέρας της συζήτησης την όποια προκαλέσατε με κείμενο το όποιο οι Ορίζοντες Ηπείρου αρνήθηκαν να συνυπογράψουν στην παρούσα του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου