Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

«Κιβωτός του κόσμου»: «Αβυσσαλέο μίσος Εκκλησίας κι εκλογική αγωνία της κυβέρνησης» – Λάβρος ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου




Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος έβαλε κατά του Αρχιεπισκόπου, της κυβέρνησης και του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου.

«Δεν υπάρχει κατηγορία παρά μόνο δημοσιεύματα. Αυτό που έχω να δηλώσω σήμερα και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή, είναι ότι το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι μία εφοπλιστής», ανέφερε αφού διευκρίνισε πως αυτό που είπε δεν αφορά υπερασπιστική γραμμή οικογένειας Αντωνίου.

Ο δικηγόρος του κληρικού μίλησε για υπόθεση που δεν υπάρχει καμία κατηγορία, κανείς δεν έχει κληθεί να απολογηθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε έχει κληθεί κανείς για απολογία», είπε.

Ο Θρασύβουλος Κονταξής χαρακτήρισε παράνομη και αυθαίρετη την έξωση του ιερέα και της οικογένειάς του. «Αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν στο δρόμο την οικογένειά του. Είναι ανέστιος γιατί δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Γύρισε από το γραφείο που με επισκέφθηκε κι έμεινε στο δρόμο. Ελπίζω ο κ. Ιερώνυμος, η κυρία Μιχαηλίδου η κυρία Μαρτίνου κι άλλοι λοιποί να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» είπε σκωπτικά και πρόσθεσε: «Έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και δεν μπορούν καν να πάρουν τα πράγματά τους».

Ο δικηγόρος είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που διέμενε με την οικογένειά του.


«Είναι ανέστιος, δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία όπως γράφεται και αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση παρέμβαση των οικείων εισαγγελικών αρχών. Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα», επισήμανε ο συνήγορος του ιερέα.

Κλείνοντας επανέλαβε πως ό,τι ακούγεται και γράφεται για σπίτια και μεζονέτες στη Ραφήνα κι αλλού είναι ψέμα. «Δεν έχει μόνιμη κατοικία, είναι ανέστιοι. Κατά παραχώρηση έμενε εδώ (σ.σ.: στον Κολωνό) την τελευταία 10ετία», ανέφερε κι επιτέθηκε στην Εκκλησία, η οποία σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις έδειξε… αυξημένα αντανακλαστικά.

Σχολιάζοντας, τέλος, δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου