Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Politico: Ερευνάται η εμπλοκή του Μαργαρίτη Σχοινά στο σκάνδαλο του Κατάρ!





Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σχοινάς είχε βρεθεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής, ενώ είχε επικριθεί από ευρωβουλευτές για τα tweets επαινούσαν το Κατάρ για τη «σημαντική και απτή πρόοδο στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις», ζητώντας να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές.

Ομοίως σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ έλεγε πως «το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής».

Να υπενθυμίσουμε ότι περισσότεροι από 6.500 εργάτες έχουν σκοτωθεί στα εργοτάξια του Κατάρ που διοργανώνει το Μουντιάλ 2022. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εξαιρετικά άθλιες συνθήκες εργασίας…


Σε άρθρο του Politico, ο Έλληνας αντιπρόεδρος περιγράφεται να είχε κεντρική συμμετοχή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισηγηθεί την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ, η οποία θα καταργούσε τη βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών – είτε για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου ήταν να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά η ψηφοφορία μπλοκαρίστικε απο τους σοσιαλιστές μετά το σκάνδαλο και πρόκειται να αποσυρθεί, αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Το Documento αναφέρει: Συνεχές σφυροκόπημα που βιώνει ο Μητσοτάκης για την υπόθεση των υποκλοπών πλέον εντείνεται, διότι η υπόθεση Καϊλή έχει ελληνικές «ρίζες» που φτάνουν στην αυλή του ίδιου του πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσαν τις συναντήσεις τους με τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ακόμη και ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν άφησε τον Μητσοτάκη να επισκεφτεί την ομογένεια στη Χειμάρρα.
Στο μεταξύ…

Σύμφωνα με ρεποσρτάζ της ΕΡΤ, η Εύα Καϊλη κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην αυριανή απόφαση του δικαστή, εάν θα την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν δεν της επιτρέψει να βγει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, η Καϊλη έχει δικηγόρο ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής και θεωρείται από τους κορυφαίους για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια υπόθεση με έναν δικαστή πάρα πολύ αυστηρό. Θεωρείται από τους πιο ακέραιους σε περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων, οπότε χρειαζόταν και έναν πολύ ισχυρό δικηγόρο. Ο δικηγόρος της, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Αντρέ Ριζόπουλος.

Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει στις Αρχές του Βελγίου άγνοια και υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα για τις επαφές του συντρόφου της στο Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου