Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Πώς γλιτώνουν τις κλήσεις οι Έλληνες οδηγοί - Ποιο είναι το κόλπο



Αναπόσπαστο κομμάτι της οδηγικής καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών έχει γίνει η παράνομη στάθμευση, με τους παραβάτες να αδιαφορούν για τις συνέπειες αυτής της... ασυνείδητης πρακτικής τους, σύμφωνα με το carandmotor.gr

Κατάληψη πεζοδρομίων, παρκάρισμα μπροστά σε πάρκινγκ σπιτιών, πάνω σε πλατείες, σε διαβάσεις ΑμεΑ, σε στάσεις λεωφορείων, διπλοπαρκάρισμα, με τη λίστα να είναι πραγματικά ατελείωτη, όπως και η εφευρετικότητα των παραβατών.

Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι εφόσον επιστρατεύσουν την… κουτοπονηριά τους, θα καταφέρουν να αφήσουν το ΙΧ τους εκεί που τους κάνει κέφι, χωρίς να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδος στις τάξεις των… πονηρών οδηγών είναι και η τοποθέτηση ενός κομματιού χαρτί με το κινητό τους τηλέφωνο πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.

Όπως ευελπιστούν, το χαρτί θα αποτρέψει τον εξοργισμένο ιδιοκτήτη ενός πάρκινγκ από το οποίο αδυνατεί να εξέλθει, ή το «θύμα» ενός διπλοπαρκαρίσματος από το να καλέσουν την Τροχαία. 

Και αν αυτό το κόλπο με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που συνήθως πλαισιώνεται από μια καλή δικαιολογία, πιάσει σε έναν «καλό Σαμαρείτη», δύσκολα θα ευαισθητοποιήσει τους άνδρες της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας που περνούν από το σημείο.

Αυτό διότι τα όργανα που εποπτεύουν το οδικό δίκτυο, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του, δύσκολα θα συχωρέσουν έναν οδηγό που εμποδίζει τη διέλευση ενός αστικού λεωφορείου, φορτωμένου με δεκάδες ανθρώπους, τη μετακίνηση ενός ανθρώπου με κινητικές δυσκολίες, ή την έξοδο ενός ανθρώπου από το πάρκινγκ του, το οποίο μπορεί να το έχει χρυσοπληρώσει προκειμένου να αφήνει το ΙΧ σου σε ένα ασφαλές σημείο.

Το πιο πιθανόν, λοιπόν, είναι δίπλα στο χαρτί με το κινητό τους τηλέφωνο, να δουν και ένα ακόμη ροζ χρώματος, όπου θα αναγράφεται το ύψος του προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου