Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κατασκευάστηκαν 3 δρόμοι αντί για 10 .ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων


Κατασκευάστηκαν 3 δρόμοι αντί για 10 .ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Ιωάννινα 9-12-2013
ΠΡΟΣ Τη Δ.Τ.Υ. Ιωαννίνων και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Όπως απεδείχθη, οι μη τιμητικές για την πόλη βίαιες πρακτικές κατά χιλιάδων συμπολιτών που ζουν εκατέρωθεν της Κενάν Μεσαρέ στηρίχτηκαν και στηρίζονται σε πλήθος εσκεμμένων παρανομιών. Πριν λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε και τούτο :
Ο Δήμος Ιωαννιτών εξόφλησε ξεχωριστή εργολαβία για την κατασκευή ΟΛΩΝ των οδών που συμβάλλουν στην Κενάν Μεσαρέ. Τα χρήματα που προορίζονταν για την κατασκευή ΚΑΙ ΤΩΝ 10 ΚΑΘΕΤΩΝ στην Κ.Μ. οδών, από Βελισαρίου έως Βεργίνας, πληρώθηκαν στο ακέραιο ενώ κατασκευάστηκαν ΜΟΝΟΝ οι 3. Τι έγινε με τις υπόλοιπες 7;
Στο ερώτημά μας αυτό ο Δήμος (καταργώντας κάθε έννοια νόμου και λογικής) απάντησε πως με τα χρήματα για την κατασκευή ΟΛΩΝ των καθέτων κατασκευάστηκαν χιλιόμετρα δρόμων στην Κιάφα αλλά και σε άλλες περιοχές!!!

Στο Νόμο της Ζούγκλας όλα επιτρέπονται:
Τα, συνολικά, 300 μόλις, μέτρα των 7 καθέτων «ξεχάστηκαν» κι ας έγινε γι αυτές η εργολαβία!!!
Βεβαίως κατασκευάστηκε και ένας μεγάλος, παντελώς άχρηστος, ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ δρόμος πίσω από το φαρμακείο που βρίσκεται στην Κ.Μ. ενώ, για λίγα μέτρα, έμειναν επιμελώς εκκρεμείς αρκετοί δρόμοι της Κιάφας (Παπαναστασίου, Βαζαλούκα κ.λπ.) ώστε να επιβάλλεται η επικίνδυνης, αυθαίρετης, «εμπνεύσεως» κυκλοφορία έναντι αυτής που προβλέπει η εγκεκριμένη το 2011 από το Δ.Σ. επιστημονική Κυκλοφοριακή Μελέτη!

Το αποτέλεσμα 100% «επιτυχές»: Δεν κόβεται η «φόρα» των οχημάτων που ως γνωστό τρέχουν με 100+ χλμ. και η παρεμβολή καθέτων οδών θα ήταν γι αυτά επιβραδυντική. Επιπροσθέτως διατηρείται σε φόρμα ο εκεί πληθυσμός και κυρίως οι μαθητές, που αντί για 200 μ. αναγκάζονται να διανύουν 1000 ή να πηδούν τις μπάρες. Όσο για την ασφάλεια; Τί 20 νεκροί κάθε χρόνο στους δρόμους της «Πράσινης» πόλης μας, τι 21. Τί 200 σακατεμένοι, τί 300…
Δεν είμαστε εμείς που θα ελέγξουμε το πώς και γιατί ούτε θέλουμε να γνωρίζουμε τις άλλες πτυχές του «νέου», χονδροειδώς σκανδαλώδους έργου, αυτά ας τα διερευνήσουν όσοι ενέκριναν την παραλαβή του.
Αυτό που ζητάμε, για μια ακόμη φορά, είναι να συμπεριληφθεί η αποπεράτωση του ημιτελούς έργου στον προϋπολογισμό του 2014 που συζητά το Δ.Σ. την προσεχή Τετάρτη. Τα απαιτούμενα χρήματα και γη τα έχουμε καταβάλει εμείς, οι παρόδιοι, από το 1999!!! Επίσης παρακαλείται, για μια ακόμη φορά, η ΔΤΥ να μας διαβιβάσει τα αιτηθέντα αντίγραφα του φακέλου της εργολαβίας.

Μετά τιμής
Για την Επιτροπή Κατοίκων, Ευάγγελος Λιβιτσάνος.

http://www.firmani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου