Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση

Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση

Η επόμενη εβδομάδα είναι «γεμάτη» για την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία συμμετείχε με απόφασή της χτες το απόγευμα στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό εν υπηρεσία πριν από πέντε χρόνια.



Αυτή τη Δευτέρα η ΕΛΜΕ θα πάρει μέρος στην σύσκεψη σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με σκοπό το συντονισμό δράσης (19:00 στο Ε.Κ.Ι.), ενώ την προσεχή Τρίτη οι υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί καλούν κάθε ενδιαφερόμενο σε συνάντηση με σκοπό την οργάνωση παράστασης δρόμου-ακτιβισμού την Πέμπτη 12 του μήνα, στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων (19:00 4ο Γυμνάσιο). Τέλος, την Τετάρτη στις 19.00 η ΕΛΜΕ καλεί σε συνέλευση στο 1ο γυμνάσιο.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΕΛΜΕ δημοσιοποίησε τα θέματα που συζήτησε και αποφάσισε γι αυτά, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της, με σχετική ανακοίνωση. Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην κοινωνία, η διοίκηση της ΕΛΜΕ τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης «ταλαιπωρούνται ακόμη χωρίς να φαίνεται

οποιαδήποτε διάθεση από μέρους του υπουργείου να δοθεί λύση». Η ΕΛΜΕ επισκέφθηκε τα ΕΠΑΛ και διαπίστωσε ότι μαθήματα ειδικοτήτων συνεχίζουν να διεξάγονται προβληματικά ή να μην γίνονται και καθόλου. «Είναι εξοργιστική η τακτική της διαρροής ψευδών ειδήσεων και φημών για τακτοποίηση των συναδέλφων και συναδελφιισσών μας. Πρόκειται για ωμό εμπαιγμό, τον οποίο και καταγγέλλουμε» τονίζει.

Η ΕΛΜΕ επικρίνει και τη στάση του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων «να απαξιώνει την οργανική θέση-τοποθέτηση» των εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία ενώ συμπλήρωναν το ωράριό τους στο σχολείο τους και ζητάει να σταματήσουν οι μετακινήσεις αυτές. Κατηγορεί το ΠΥΣΔΕ ότι «λειτουργεί ως 'βασιλικότερο' ακόμη κι απ'αυτό το υπουργείο που υλοποιεί την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων μας». Σχετικά με το σύστημα mySchool, η ΕΛΜΕ τονίζει ότι αυτό προχωράει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Κάνει λόγο για «πολιτική και όχι πληροφοριακή σκοπιμότητα» του προγράμματος και εκτιμάει ότι πρόκειται για αυστηρό σύστημα ελέγχου που αποσκοπεί στην «αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας».Οι καθηγητές καλούν τους συναδέλφους τους «να μην διευκολύνουν την εισβολή του 'μεγάλου αδερφού' στα σχολεία»
Για τους συνταξιούχους

Η ΕΛΜΕ αναφέρει για την απόφαση του Εργατικού Κέντρου να διαγράψει τους συνταξιούχους από τη δύναμή του, ότι πρόκειται για απόφαση «που δεν προωθεί την ενότητα και τη δράση του εργατικού κινήματος». Καλεί δε το ΕΚΙ να επανεξετάσει την απόφασή του και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να «πλαισιώσουν τη ζωή» της ένωσης. «Στον αγώνα που δίνει ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν περισσεύει κανείς» καταλήγει η ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου