Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οργή αστυνομικών για την κατάσταση στα σύνορα

Οργή αστυνομικών για την κατάσταση στα σύνορα



Θλίψη, πόνο κι οργή προκάλεσε στο σύνολο της αστυνομίας ο άδικος χαμός ενός ακόμη αστυνομικού.

Ο θάνατος του 43χρονου αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη κατά τη συμπλοκή με δύο κακοποιούς, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη Φλώρινα, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα στη φύλαξη

της μεθορίου αλλά και τους τεράστιους κινδύνους με τους οποίους είναι καθημερινά αντιμέτωποι οι αστυνομικοί.

Τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έχουν μετατραπεί σε περάσματα ένοπλων συμμοριών και επικίνδυνων κακοποιών. Συμμορίες και κυκλώματα που είτε μεταφέρουν ναρκωτικά, είτε αναπτύσσουν άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Οι αστυνομικοί πάντως ξέρουν καλά, πως απέναντί τους, δεν έχουν πλέον τους ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες της προηγούμενης δεκαετίας...
Ωστόσο η ελληνική πολιτεία δεν έχει φροντίσει ούτε τη μεθόριο να ενισχύσει, ούτε την υλικοτεχνική υποδομή να προσαρμόσει στις νέες ανάγκες.

Τα ζητήματα αυτά αναδεικνύει για μία ακόμη φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, η οποία με ανακοίνωσή της, εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και τους συγγενείς του, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της.
«Άλλος ένας συνάδελφός μας θυσιάζει στο βωμό του Αστυνομικού καθήκοντος, το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια του τη ζωή για την προάσπιση του κοινωνικού συνόλου.
Ο άδικος χαμός του, βύθισε σε θλίψη την Αστυνομική οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία . Ένας αστυνομικός με ήθος, φιλότιμο και τεράστια προσφορά στην υπηρεσία και στην πατρίδα .

Είναι βαρύ το τίμημα και ο φόρος αίματος που πληρώνουμε αλλά και τεράστιες οι ευθύνες του επίσημου κράτους που αντί να θωρακίσει και να ενισχύσει τις ακριτικές περιοχές της Ελληνοαλβανικής μεθορίου ,χώρο όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εισαγωγή της λεγόμενης βαριάς εγκληματικότητας, τις αποδυναμώνει με συνεχείς αποσπάσεις στον Έβρο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου