Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφιακό σύστημα στεφανιογραφίας στο Χατζηκώστα


Ψηφιακό σύστημα στεφανιογραφίας στο Χατζηκώστα




Στην προμήθεια ενός ψηφιακού συγκροτήματος στεφανιογραφίας- αγγειογραφίας, προχωρά το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το οποίο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού και εντός του επόμενο διμήνου θα έχει προβεί στην σχετική προμήθεια, προϋπολογισμού 430 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Φώτη Βάββα το εν λόγω υψηλής τεχνολογίας συγκρότημα πρόκειται να αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας και 20ετούς λειτουργίας εξοπλισμό του Αιμοδυναμικού Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με οξέα και χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επισημαίνεται ότι το Αιμοδυναμικό είναι το υψηλής τεχνολογίας τμήμα όπου διενεργούνται οι διαγνωστικές και θεραπευτικές επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και αποτελεί την «καρδιά» κάθε σύγχρονης καρδιολογικής κλινικής.

Ήδη - από το 2006 - η πόλη μας έχει την τύχη να λειτουργούν και τα δύο Νοσοκομεία με Αιμοδυναμικό Τμήμα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης επεμβατικής αντιμετώπισης των οξέων καρδιακών προβλημάτων όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, διατηρώντας μια υψηλού βαθμού παροχή καρδιολογικών υπηρεσιών υγείας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση της προμήθειας του εξοπλισμού βασίσθηκε στην αξιοποίηση μέρους των προσόδων του κληροδοτήματος «Ίδρυμα Φαρμακείο Κ. Γούναρη» μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που έχει τη διαχείριση του κληροδοτήματος και ενεργεί ως εντολοδόχος του και είναι απόλυτα σύμφωνη με τη βούληση του διαθέτη του. Αποτελεί δε μια ακόμη περίπτωση που αναδεικνύει το μεγαλείο των Ηπειρωτών ευεργετών και την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε τις ευγενικές παρακαταθήκες τους.

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τη Διοικητική Υπηρεσία και ειδικότερα το Οικονομικό Τμήμα, το Γραφείο Ακίνητης Περιουσίας & Κληροδοτημάτων και το Γραφείο Προμηθειών, τον Συντονιστή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Σιόγκα Κωνσταντίνο, την Τεχνική Υπηρεσία και τη Νομική Σύμβουλο του Νοσοκομείου για την υψηλού επιπέδου συνεργασία τους, αλλά και την βούλησή τους για την οριστική διευθέτηση όλων των απαιτούμενων γραφειοκρατικών και νομικών διαδικασιών (οι οποίες απεδείχθησαν ιδιαίτερα χρονοβόρες), ώστε σήμερα - 10 χρόνια μετά την οριστική κατάληξη της διαχείρισης του κληροδοτήματος στο Νοσοκομείο – να γίνεται πραγματικότητα η βούληση του αείμνηστου διαθέτη Ι. Γούναρη.
Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου