Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ληστρικές επιδρομές στο Μολυβδοσκέπαστο


Ληστρικές επιδρομές στο Μολυβδοσκέπαστο


Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει για τους κατοίκους του Μολυβδοσκέπαστου ομάδες Αλβανών επιδρομέων, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποθρασυνθεί και μπαίνουν σε σπίτια και εκκλησίες του χωριού ακόμη και μέρα μεσημέρι. Οι λιγοστοί υπερήλικες κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το φως της ημέρας, ωστόσο πλέον η ανησυχία κορυφώνεται, καθώς την τελευταία φορά οι Αλβανοί διαρρήκτες δε δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και σε σπίτια που κατοικούνται και όχι μόνο σε αυτά που είναι κλειστά.
Το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων μετέφερε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 90.1 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μολυβδοσκέπαστου Χρήστος Δάφνης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την 8η Μεραρχία. «Δυστυχώς, η επίσκεψη συνοριακών φυλάκων τρεις φορές την ημέρα δεν είναι αρκετή, καθώς οι διαρρήκτες γνωρίζουν πότε έρχονται και ανάλογα δρουν. Πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία και να υπάρχει φύλαξη από το Στρατό και το βράδυ στο παρατηρητήριο, καθώς φτάσαμε στο σημείο το χωριό να φυλάει το στρατιωτικό φυλάκιο και όχι το φυλάκιο το χωριό», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ενήμερος για το πρόβλημα είναι και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, ο οποίος μάλιστα έχει δεσμευτεί πως θα απευθυνθεί στον Δήμο Πρεμετής, ζητώντας και από την πλευρά της Αλβανίας τη λήψη μέτρων αστυνόμευσης, ενώ από την πλευρά ορισμένων κατοίκων εκφράζονται και προτάσεις για οργάνωση ομάδων περιφρούρησης.
«Στο χωριό μας ούτε νέοι υπάρχουν για να οργανώσουμε περίπολα, αλλά σκέφτομαι και ποιος θα έχει την ευθύνη αν γίνει κάτι. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που είναι ένοπλοι», τόνισε ο κ. Δάφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου