Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Από την πύλη Ιωαννίδη το κάλεσμα για το Let's do it Greece


Από την πύλη Ιωαννίδη το κάλεσμα για το Let's do it Greece

Περισσότεροι από 50 φορείς, Δήμοι, σχολεία και εθελοντικές οργανώσεις της Ηπείρου θα συμμετέχουν στην φετινή δράση Let’s do it Greece – καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία ημέρα την Κυριακή 6 Απριλίου. Τόσο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όσο και σε άλλες περιοχές του Νομού και όλης της Ηπείρου, ομάδες πολιτών οργανώνουν ποικιλόμορφες δράσεις με κοινό στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Συντονιστής των δράσεων στην Ήπειρο είναι φέτος το Κέντρο Νέων Ηπείρου, με τον εκπρόσωπό του Θωμά Τσίκο να ξεχωρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο περιαστικό δάσος των Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, στην παραλίμνια περιοχή και στο Πανεπιστήμιο, καθώς και το γκράφιτι των 100 τ.μ που θα δημιουργηθεί στο Δήμο Σουλίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Ιωαννιτών για το υλικό που θα διαθέσει στους εθελοντές.
Τη συμβολική συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε όλες τις πρωτοβουλίες έκανε γνωστή ο περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Πότσης, σημειώνοντας πως και μεμονωμένα οι πολίτες πρέπει να δείξουν περιβαλλοντική συνείδηση.
Με έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξαν οι Paguristas να απευθύνουν κάλεσμα στην δράση καθαρισμού της παραλίμνιας περιοχής που οργανώνουν την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην παραλίμνια περιοχή. Επέστρεψαν στην πύλη Ιωαννίδη, την οποία είχαν καθαρίσει από συνθήματα και αφίσες πριν έναν χρόνο, για να αναρτήσουν ένα πανό που στηλιτεύει τη στάση συμπολιτών μας που δε σεβάστηκαν την προσπάθεια και ρύπαναν ξανά το διατηρητέο μνημείο. Τα μέλη των Paguristas Παύλος Χήτας και Γιάννης Τσατσούλης ανέφεραν πως ο καθένας μπορεί να βελτιώσει το περιβάλλον που ζει.
Στη δράση των Paguristas θα συμμετέχει και το 8ο Λύκειο Ιωαννίνων, με την εκπαιδευτικό Ειρήνη Βαρτζιώτη να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαθητές και να εκφράζει την ευχή να πολλαπλασιαστούν οι συμμετοχές.
Η δράση καθαρισμού στη Δροσιά θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής από το υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ και οργανώνεται από την ΚΟΔΕ Νέα Ακρόπολη, το ΚΕΘΕΑ και τους Ραδιοερασιτέχνες. Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Νέας Ακρόπολης στα Γιάννενα Στάθης Σακκάς.
Τέλος, εκ μέρους της ομάδας AEGEE Ιωάννινα η Βασιλική Αποστόλου κάλεσε τους φοιτητές στην πρωτοβουλία καθαρισμού στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με το ραντεβού να δίνεται στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στη Φοιτητική Λέσχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου