Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Στοιχεία που σοκάρουν - Οι Έλληνες φέτος ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΟΡΕΣ



Γραφεί ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το σοκ που έπαθε η αγορά αυτή την Πασχαλινή περίοδο οφείλεται στις επερχόμενες εκπτώσεις (από 4/5) ή στην κακή οικονομική κατάσταση της πλειονότητας πλέον των Ελλήνων ή γιατί τελικά οι Έλληνες εν όψει αρνητικών γεγονότων αποφάσισαν να κάνουν κράτει στα έξοδα τους.

Ήδη το διαδίκτυο κατακλύζουν δημοσιεύματα του τύπου "πάτωσε η αγορά", "50% κάτω ο πασχαλινός τζίρος", "απούλητα χιλιάδες αρνιά και κατσίκια", όμως πιστέψτε με τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ζημιών φέτος θα το έχουν οι κρεοπώλες, οι οποίοι είδαν τα Σούπερ Μάρκετ να πωλούν τα αμνοερίφια σε εξευτελιστικές τιμές (από 4,90 έως 5,80) με αποτέλεσμα σε πολλά κρεοπωλεία κυριολεκτικά να μην πατήσει άνθρωπος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τιμή του χοιρινού που αν και για πρώτη φορά έχει πέσει ακόμα και κάτω από τα 3€ έχει μείνει όλο απούλητο.


Στη συνέχεια λίγο πίσω από τα κρεοπωλεία ακολουθούν με εξίσου μεγάλες ζημιές τα καταστήματα εποχικών ειδών, που σύμφωνα με τα όσα μου μεταφέρονται έχουν απούλητο στοκ, που φθάνει στο 80%. Και το χειρότερο είναι ότι για να το πουλήσουν πρέπει να περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο.


Έπεται ο κλάδος των εμπορικών καταστημάτων ρούχων και υποδημάτων που φέτος σε σχέση με πέρυσι έχει μειώσεις τα τάξης του 55-60% (ανάλογα με το είδος και τις τιμές πώλησης), ενώ σε μη εμπορικές περιοχές οι μειώσεις είναι πολλαπλάσιες.


Και κανείς δεν ξέρει αν αυτή η κατρακύλα θα συνεχισθεί.


Με πολλούς εμπόρους που συζήτησα σήμερα, περιμένουν αν δουν τι θα γίνει την περίοδο των εκπτώσεων που αρχίζει από την προσεχή Τετάρτη και αν μετά το πέρας αυτών η κατάσταση συνεχισθεί η ίδια, τότε τα λουκέτα θα είναι δεκάδες ανά ώρα...

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου