Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Θαυματουργ​ό ξύδι




* Με ξύδι και σόδα θα απολυμαίνετε και θα ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας.
Όταν βράζετε νερό, αλλά ιδίως χόρτα, πατάτες ή ζυμαρικά, ρίξτε στην αποχέτευση του νεροχύτη 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και μια κουταλιά σόδα.
Ρίξτε από πάνω το βραστό νερό.
Θα δείτε μπουρμπουλήθρες, θα ακούσετε ένα ελαφρύ ήχο, αλλά ω του θαύματος(!), έτσι απλά και οικολογικά και, πάνω απ όλα, οικονομικά, ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί.
* Μπορείτε επίσης να επιδιορθώσετε τις μικρές γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα.
* Χρησιμοποιήστε ξύδι για να απολυμαίνετε τα σκεύη, τους πάγκους εργασίας, τα ξύλα κοπής και γενικά όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.

* Για να καθαρίσετε τα μπρούντζινα και χάλκινα σκεύη σας, φτιάξτε μία αλοιφή με ξύδι και ψιλό αλάτι, μέχρι να γίνει μια υδαρής κρέμα.
Με μαλακό πανί τρίψτε τα σκεύη και όσο τρίβετε απαλά, τόσο η έκπληξή σας θα μεγαλώνει, γιατί θα τα δείτε να λάμπουν, όπως ποτέ στο παρελθόν!!!
Μετά το γυάλισμα, χρειάζονται πολύ καλό ξέβγαλμα με άφθονο νερό, γιατί, όσο και αν δεν της φαίνεται, αυτή η αλοιφή είναι εξαιρετικά δραστική.
Αν δεν είστε σίγουρη ότι τα σκεύη σας είναι από καθαρό χαλκό, μην το τολμήσετε!
* Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τα χαλιά, βάλτε σε λεκάνη ίσα μέρη νερό με ξύδι.
Τρίψτε ελαφρά με βούρτσα προς τη φορά του πέλους.
* Με το παραπάνω μείγμα μπορείτε να γυαλίσετε τις επιφάνειες χρωμίου του αυτοκινήτου σας. Βρέξτε ένα μαλακό πανί ή το δέρμα του αυτοκινήτου και περάστε τις επιφάνειες.
Θα γυαλίσουν υπέροχα.
* Με ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα, θα λευκαίνεται ακόμη περισσότερο τα λευκά σας ρούχα, θα ζωντανέψτε τα χρωματιστά και θα καθαρίσετε κηλίδες από ιδρώτα.
* Αν η τσίχλα που πετάχτηκε απρόσεκτα έχει κολλήσει σε ύφασμα ή χαλί, ρίξτε πάνω της άφθονο ξύδι. Αφήστε για λίγο και η τσίχλα θα μασηθεί ...μόνη της!
Μαίρη Παναγάκου-"Η κυρία Μαίρη ξέρει"-Εκδόσεις Καστανιώτη




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου