Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΣΑΜ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ





" Όταν θέλεις να φωτίσεις μια κατάσταση που η εξουσία σκοπίμως τηνσυντηρεί στο σκοτάδι, τότε κατηγορείσαι ότι εισάγεις ...καινά δαιμόνια. Τοπαρήγορο όμως , ίσως και όχι , είναι ότι : εάν στην αρχαία Αθήνα ηκαταδίκη γι’ αυτά ήταν το- κώνειο- , στην σύγχρονη μιντιακή Ελλάδα είναιη διαπόμπευση και ο χλευασμός".
Η αλήθεια τελικά , πάντοτε αποκαλύπτεται στο μέλλον, δυστυχώς όμως γιατον λαό, τις συνέπειες αυτής τις υφίσταται στο παρόν, γιατί ποτέ εγκαίρωςδεν την αναζητά.
Αλήθειες που έρχονται από πολύ μακριά, πίσω από το παρελθόν , γνώσειςζυμωμένες και δοκιμασμένες στην εμπειρία της ζωής, που όσο τις αγνοούμε,τόσο αβέβαιο και ζοφερό, θα είναι το μέλλον μας.
Ο νόμος του Γκρέσαμ ( 1519 – 79 ) ( Σύμβουλος σε οικονομικά θέματα τηςβασίλισσας Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας ) . Ο νόμος αυτός στην απλούστερη τουμορφή μπορεί να διατυπωθεί ως εξής : νόμισμα που έχει υπερτιμηθεί στονομισματοκοπείο , τείνει να εκδιώξει από την κυκλοφορία το νόμισμα που έχειυποτιμηθεί στο νομισματοκοπείο , που σημαίνει στην κρυφή του ανάγνωση , ότι <το κακό νόμισμα διώχνει το καλό > .
Αν και ο νόμος αυτός αποδόθηκε στον Γκρέσαμ από τον H.D.Macleod στοσύγγραμα του ‘’Στοιχεία Πολιτικής Οικονομίας’’ που δημοσιεύθηκε το 1858 ,αναφέρεται, ότι την ανωτέρω αρχή την είχε καταδείξει και οΚοπέρνικος τριανταδύο χρόνια πριν από τον Γκρέσαμ , για να συνεχίσει μίανεώτερη έκθεση για το ‘’Χρήμα τις Πιστώσεις και τις Τιμές’’ από τοΠανεπιστήμιο του Σικάγο το 1931, που πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, χιλιάδεςχρόνια πριν, η οποία έκθεση μνημονεύει περικοπή από τον Αριστοφάνη,υποστηρίζοντας ότι ο νόμος αυτός, ήταν γνωστός και στους αρχαίους Έλληνες .
Πράγματι ο Αριστοφάνης στους βατράχους, αναφέρει ότι στην εποχή του,οι άνθρωποι προτιμούσαν μεταξύ δύο νομισμάτων, το χειρότερο . ( Τελικάπίσω από κάθε νόμο υπάρχει ένας Έλληνας ).
Στο σύγχρονο τραπεζικό μας σύστημα ο νόμος του Γκρέσαμ λειτουργεί ως εξής :όταν υπάρχει επαρκής προσφορά κακού νομίσματος, το καλό νόμισμαεκτοπίζεται από το πρώτο . Για καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του νόμουαυτού, ας φαντασθούμε ( με όλους τους οικονομικούς και πολιτικούςσυνειρμούς……. ) ένα απλό παράδειγμα παράλληλης κυκλοφορίας δύονομισμάτων στην χώρα μας , με ευρώ και δραχμή .
Καθορίζουμε την ισοτιμία ( σχέση αξίας ) 1 προς 1 , δηλαδή ένα ευρώ προς μίαδραχμή ώστε να υπάρχει μία οριστική μονάδα και ένα σύστημα τιμών, σε έναδιπλό σύστημα συναλλαγών και πληρωμών . Αυτό το σύστημα πληρωμών μεδύο νομίσματα , κατά την δυναμική του ομώνυμου νόμου στις συναλλαγές του,θα επιφέρει την κυριαρχία του κακού νομίσματος που είναι, η σκοπίμωςυπερτιμημένη δραχμή, η οποία θα εκτοπίσει το καλό νόμισμα που είναι το ευρώ,και η όποια απόκλιση που θα διαμορφώσει η αγορά θα εκφρασθεί στην ισοτιμίατων δύο νομισμάτων.
Ένα τέτοιο σύστημα πληρωμών παράλληλης κυκλοφορίας δύο νομισμάτων, μεμια υπερτιμημένη δραχμή ( κακό νόμισμα ) που έμμεσα υποτιμά το ευρώ ( καλόνόμισμα ), με τον ορισμό του ισοσκελισμού στην ισοτιμία 1 προς 1 επί της αρχής, πέρα του εκτοπισμού του καλού ( ευρώ ) , από την αποδεξιμότητα της κακής (δραχμής ) , που νομοτελειακά η αρχή του Γκρέσαμ περιγράφει, αλλάζει και τηνροή της οικονομίας, ειδικά μιας οικονομίας όπως της δική μας , απόλυτα στεγνήςκαι εξαρτημένης , κατά τα εξής :
1) η παράλληλη κυκλοφορία των δύο νομισμάτων ως μέτρο των αξιών,επιφέρει ένα είδος συμψηφισμού επί της αρχής των συγκοινωνούντωνδοχείων, που ευνοεί την σταθερότητα των τιμών , ζητούμενο ενός καλούνομισματικού συστήματος 2) απεγκλωβισμός της χώρας μας από τηνομηρία της Ευρωζώνης και την μέγγενη της ρευστότητας, από μιαπαράλληλη οικονομία με την δική της ρευστότητα, που θα διασφαλίζει τοσύνολο πληρωμών εντός της χώρας, το προσφιλές πεδίο του εκβιασμούεκ μέρους των δανειστών και πολιτικό επιχείρημα του ντόπιουκατεστημένου για αναπόδραστη υποταγή στα μνημόνια και την λιτότητα 3)Ευλύγιστοι προϋπολογισμοί προσαρμοσμένοι στα τρέχοντα προβλήματατης κοινωνίας και όχι γραμμικής μορφής άκαμπτοι και σκληροίευθυγραμμισμένοι σε μια πολιτική αυξημένων απαιτήσεων της Ευρώπηςεις βάρος της οικονομίας του λαού.
Εάν όλα αυτά και διάφορα άλλα, για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, μεεργαλείο χρήσης μια συναλλακτική αξία, δραχμή, οβολός ‘ δώστε όποιαονομασία θέλετε ‘ , ήταν το σχέδιο στο μυαλό του Βαρουφάκη , το PLAN B για τοοποίο λύσσαξαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ , που η υλοποίηση του θαολοκληρωνόταν με την ανάκτηση ( θεμιτά και αθέμιτα …… ) του ελέγχου τωνυπηρεσιών του Υπουργείου οικονομικών που είχε και έχει η Τρόικα , ώστε με μιακίνηση να αιφνιδιαστεί η Ευρώπη προς όφελος της χώρας , γεννάτε ένα μεγάλοερώτημα ;
Ποιος είναι ο προδότης του Έθνους ;
Το δαιμόνιο του Βαρουφάκη ή οι δαίμονες της κυβέρνησης που τον απέπεμψανκατ΄ εντολή των Ευρωπαίων , ως ανεπιθύμητη παρουσία που δενσυμμορφώνεται στους κανόνες της υποταγής ;
Ποιος όρθωσε το ανάστημα του αναστατώνοντας την Ευρώπη και ποιοςγονάτισε καθησυχάζοντας αυτήν ;
Ποιος φοβήθηκε, ποιος υποχώρησε και ποιος παραδόθηκε στην άνευ όρωνυπογραφή των πάντων, έναντι της επιθετικής τακτικής που ασκούσε οΒαρουφάκης, εναντίον ενός διαπλεκόμενου Ευρωπαϊκού τραπεζο-οικονομικούσυστήματος, τις αδυναμίες του οποίου γνώριζε καλύτερα από οποιονδήποτεάλλον, με επιλογή προσωπική αξιοποίησης αυτών προς όφελος της χώρας καιόχι προστασίας των, υπέρ των τραπεζών ;
Ποιος πρόδωσε εκείνο το ΟΧΙ , που με τόση ευκρίνεια κατέγραψε με την ψήφοτου ο λαός στο Δημοψήφισμα ; Ο Βαρουφάκης που πανυγείριζε ; ή οΔραγασάκης ο Φλαμπουράρης και ο Σταθάκης που παρηγορούσαν παρουσίατου Παπά ……… τον Πρωθυπουργό, υποδεικνύοντας του την μεγάληκωλοτούμπα ;
Ποιος μίλησε για την αποφασιστικότητα της ‘’ Αντιγόνης ‘’ στην ευρωβουλή, πουο ίδιος δεν είχε ;
Ένας Πρωθυπουργός που έκανε την επιλογή του : πρώτα οι κανόνες τηςΕυρώπης και μετά το ηθικό χρέος στον λαό , γιατί ποτέ δεν κατάλαβε σε βάθοςτο μήνυμα της Αντιγόνης, που σχεδόν απολάμβανε την επικείμενη σύγκρουσηκαι τα συντρίμμια των υποδεέστερων ανθρώπων που θα σκόρπιζε η γρανιτένιατης αποφασιστικότητα, όταν επέλεγε την ρήξη με τους νόμους της εξουσίας , γιανα υπηρετήσει τους άγραφους και ηθικούς νόμους του λαού.
Μια Αντιγόνη προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το εντυπωσιακό της φινάλε – ναπεθάνει για της αρχές της πολεμώντας για την ηθική των θεών , παρά ναυποταχθεί , μικρόψυχη , στους παραβάτες αυτών .
Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων , που επικαλείται και την Ιστορία μας, αλλά δεν ξύνει την επιφάνεια της, για να δει μέσα της τα βαθύτερα που δενξεθωριάζουν . Δύση, Ευρώπη, πολιτισμός, Ελλάδα, πνεύμα και Ιστορία,κατακτήσεις γενεών στον διάβα των αιώνων, τα σάρωσε μια κρίση οικονομικώνσυμφερόντων, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος διαλύοντας τις ζωές μας απόχαμαιλέοντες της πολιτικής , γιατί εμείς τους το επιτρέψαμε .
Αντί αυτή η οικονομική κρίση να αποτελέσει ευκαιρία ανάδειξης στην παγκόσμιακοινότητα τι σημαίνει Ευρωπαϊκός πολιτισμός και Ευρώπη στον ιστορικό τηςρόλο , ανέδειξε τον ρόλο των τραπεζών , που αποκάλυψε όχι μόνο ποιοι είναι οιΕυρωπαίοι , αλλά και ποιοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί , που έσπευσαν ωςμισθοφόροι της διαπλοκής να στηρίξουν, για να μη καταρρεύσει αυτό το αισχρόΕυρωπαϊκό σύστημα των συμφερόντων, που εκμεταλλεύεται και εξαθλιώνει τουςλαούς .
Δυστυχώς αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί , καρναβάλια της Ευρώπης με μάσκεςΕλληνικές , και είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβες , ‘’ Γιάνη με ένα ν ‘’ .

του Ασλανίδη Ματθαίου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου