Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Συνέδριο ψεκάστε, σκουπίστε, τέλος...




Ένα ακόμη πανηγύρι με επιφανειακές πολιτικές προσεγγίσεις και επι­κοινωνιακά παιχνίδια «επανεκκίνησης» έληξε για τη Ν.Δ., με το 10ο Συνέδριο, που συνήλθε στις σύγχρονες εμπορικές εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo Athens το Σαββατοκύριακο εν μέσω της απεργίας των δημοσιογράφων.
Αυτή τη φορά το συνέδριο έληξε χω­ρίς τα...πολλά παρατράγουδα στα οποία μας έχουν συνηθίσει το τε­λευταίο εξάμηνο οι νεοδημοκράτες. Παρά τις γκρίνιες του Παπαμιμίκου και των φίλων του ΟΝΝΕΔιτών, στην καταμέτρηση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή «δεν άνοιξε ρου­θούνι».

Στο «ψεκάστε - μιλήστε - τελειώσατε» συνέ­δριο, που διενεργήθηκε ενάμιση μήνα μετά την προεδρική απόφαση για τη διεξαγωγή του, κατα­βλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει απόλυτη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε οργανωτικό επίπεδο, παρότι και οι πέτρες στη Νέα Δημοκρατία γνωρί­ζουν ότι απλώς έγινε ένας μεγάλος συμβιβασμός και ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί μέσα από ένα πολιτικό σαβουάρ βιβρ να κρατά εν υπνώσει τις βαρονίες, νέες και παλιές, που εμφανίστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στη μάχη της λίστας.
Έτσι εκτός από τους μητσοτακικούς, οι σαμαρικοί, οι μεϊμαρακικοί, οι αδωνικοί και οι τζιτζικωστικοί είναι παρόντες στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για το πλασάρισμα δικών του ανθρώπων στο ανώτατο πολιτικό όργανο του κόμματος και γενικώς φαίνεται να στηρίζει (με ανοχή) τον Κυριάκο.
Η επί δύο χρόνια αμήχανη Ντόρα, που πλή­ρωσε ακριβά την «κουτουράδα» της να κάνει κόμμα κόντρα στην απόλυτη εξουσία του Σα­μαρά χάνοντας πολύτιμους πόντους στην κομ­ματική επετηρίδα, σε αυτό το συνέδριο φαίνε­ται να βγαίνει ενισχυμένη, αφού όχι μόνο ξέρει από μηχανισμούς, αλλά φρόντισε με ιδιαίτερο ζήλο να βάλει πλάτη για τη στήριξη του αδελ­φού της.
Έθαψε το τσεκούρι
Ο Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να αμ­βλύνει τις σοβαρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις και επιφυλάξεις για την πορεία του κόμματος, έθαψε βαθιά το τσεκούρι της αυτοκριτικής και επιφύλαξε μόνο καλά λόγια για τους πρώην πρωθυπουργούς της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στις ομιλίες του. «Όλα κα­λώς καμωμένα λοιπόν», κι ας έλεγε προεκλογι­κά σκληρές αλήθειες για το άδειο κομματικό πουκάμισο και τον θρίαμβο του λαϊκισμού στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου