Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Συντονιστικές Επιτροπές ANEΛ Δυτικής Μακεδονίας: Να μην πωληθεί ούτε μία μετοχή της ΔΕΗ




Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πώληση μετοχών της ΔΕΗ εκφράζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης), επισημαίνοντας ύστερα από την κοινή τους συνεδρίαση ότι «δεν επιτρέπουμε την πώληση έστω και μίας μετοχής της ΔΕΗ Α.Ε., είτε από το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είτε από το 34% του υπερταμείου».

Εκφράζουν ακόμα την απόλυτη αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που μεταφέρει το εναπομείναν ποσοστό της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο και προειδοποιούν ότι θα αγωνιστούν «για την πλήρη ανατροπή των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται πλέον, στην ενέργεια και τα νερά», τα οποία χαρακτηρίζουν «αγαθά και όχι προϊόντα προς πώληση». Όπως προσθέτουν «ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι τα επόμενα 99 χρόνια δεν θα πουληθούν οι εταιρείες που μεταφέρθηκαν στο νέο ταμείο».
Το ψήφισμα των συντονιστικών επιτροπών των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας μετέφερε αντιπροσωπεία τους στις εργασίες της προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το ψήφισμα ανέγνωσε από το βήμα της συνδιάσκεψης, ο Χάρης Κάτανας, πρώην βουλευτής Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου