Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Κλιμάκιο Του ΙΓΜΕ :Καμια Ανησυχία Απο Την Καθίζηση




Στην περιοχή πέριξ της Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών, στον αύλειο χώρο αποθηκών εργοστασίου στο Μπιζάνι επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλ.Καχριμάνη, ο κ.Νικολάου προϊστάμενος του Περιφερειακού Τμήματος του ΙΓΜΕ και ο κ.Πάσχος, προκειμένου να δουν από κοντά και να εκτιμήσουν το φαινόμενο της καθίζησης που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ ,το φαινόμενο δεν εμπνέει καμία ανησυχία ,ωστόσο θα παρακολουθείται .




Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο και μια φυσιολογική γεωλογική διαδικασία ,που αποτελεί μέρος των αλλαγων που συμβαίνουν στην επιφάνεια της γης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πάσχος δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα παρακείμενα κτήρια .



Πολλές φορές έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και ειδικότερα στην περιοχή του Μπιζανίου χωρίς να κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνο, υπογράμμισε ο κ.Νικολάου για να προσθέσει, πως η σύμπτωσή του με τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Σαββάτου ενδεχομένως να σημαίνει πως έχει κάποια σχέση, από την άποψη όμως πως η εκδήλωσή του διευκολύνθηκε από την ισχυρή δόνηση.

Η περιοχή δομείται απο διαλυτά πετρώματα [γύψοι και ασβεστόλιθοι],καθώς κάτω απο τις ορατές προσχώσεις υπάρχουν πετρώματα που είναι διαλυτά στο νερό σε βάθος περίπου 50 μέτρων ,με αποτέλεσμα τη δημιουργία καρστικών εγκοίλων .



Η διαλυτοποίηση δημιουργεί υπόγεια σπήλαια τα οποία προφανώς με τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν ,με αποτέλεσμα οι υπερκείμενες εδαφικές μάζες προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά και γι αυτό δημιουργήθηκε το χθεσινοβραδινό βύθισμα "εξήγησε ο κ.Νικολάου.

Όσο για το πρόβλημα της αστάθειας στο δίκτυο ύδρευσης και του ηλεκτρισμού που δημιουργήθηκε από το φαινόμενο, θα μεταφερθούν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.






epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου