Αρνάκι στη σούβλα…
Υλικά συνταγής
1 αρνί περίπου 12-14 κιλά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
4-5 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 φλιτζ. αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Την προηγούμενη μέρα του ψησίματος πλένουμε το αρνί καλά και το περνάμε με λεμόνι ολόκληρο. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά μέσα έξω τρίβοντας το.
Την μέρα του ψησίματος ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και περιμένουμε περίπου 35 λεπτά να γίνει η θράκα. Δένουμε το αρνί στη σούβλα.
Ξεκινάμε το ψήσιμο από ψηλά (περίπου σε απόσταση 40 εκατοστά από τα κάρβουνα) και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από 1 ώρα ψησίματος, όταν το αρνί μας αρχίσει να ιδρώνει το κατεβάζουμε σκάλα. Μετά από 2 ½ ώρες ψήσιμο περίπου το αλείφουμε με μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.
Περίπου σε 3 ½ ώρες συνολικά το αρνί μας θα είναι έτοιμο. Τότε βάζουμε την σούβλα όρθια σε μεγάλο ταψί και ξεκινάμε να λύνουμε το αρνί. Είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου