Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Απίστευτος Μακρόν: Ο Μπεναλά ποτέ δεν ήταν εραστής μου




Εξηγήσεις για το σκάνδαλο που τον πλήττει προσωπικά εδώ και μια εβδομάδα έδωσε ο πρόεδρος της 



Γαλλίας, ο οποίος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για το ότι εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο τις πράξεις του οποίου χαρακτήρισε «προδοσία».

Παράλληλα όμως αποδόμησε και όλα όσα έγραψε για τον 26χρονο σωματοφύλακα ο γαλλικός Τύπος, ο οποίος κατηγορείται γιατί ξυλοκόπησε άγρια έναν διαδηλωτή στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ενώπιον των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι «ο μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ».

Με τον τρόπο αυτό πήρε πάνω του κάθε ευθύνη και βγάζει από το κάδρο κάθε άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση, όπως είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ ο οποίος δήλωσε ότι γνώριζε για τη συμπεριφορά του Αλεξάντρ Μπεναλά.
Ο ειδικών αποστολών Αλεξάντρ Μπεναλλά αποπέμφθηκε από τη θέση του συμβούλου ασφαλείας του γάλλου προέδρου μόνο όταν η Monde αποκάλυψε ότι έδερνε αγρίως διαδηλωτές. Ο Μακρόν επέλεξε να ανοίξει την ομιλία του με διαβεβαιώσεις, με τις οποίες αποδόμησε με ειρωνεία τα όσα κραυγαλέα έχει γράψει τις τελευταίες ημέρες ο γαλλικός Τύπος για τα προνόμια του 26χρονου υπευθύνου ασφαλείας του Ελιζέ:
«Ο Αλεξάντρ Μπεναλά ποτέ δεν είχε τους κωδικούς για τα πυρηνικά, δεν είχε σπίτι 300 τετραγωνικών, δεν είχε μισθό 10.000 ευρώ, δεν ήταν ποτέ εραστής μου», είπε ο γάλλος πρόεδρος, εκπλήσσοντας τους γάλλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν αναγκάζεται να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούν για το πρόσωπό του ότι είναι γκέι και προεκλογικά είχε διαψεύσει ότι διατηρούσε ...παράλληλη σχέση με τον Mathieu Gallet και την σύζυγό του Μπριζίτ.
«Ο Μπεναλά ήταν ένας οπαδός που είχε εμπλακεί πάρα πολύ στην προεκλογική εκστρατεία», διευκρίνισε ο πρόεδρος.
Η δημοσιογραφική έρευνα έχει δείξει ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά ήταν ο άνθρωπος-σκιά του Μακρόν με ιδιαίτερα προνόμια που του είχαν παραχωρηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Βίντεο που ήλθε στο φως την περασμένη εβδομάδα τον δείχνει κατά τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς να ξυλοκοπεί διαδηλωτή . Για την υπόθεση αυτή, όπως είπε την Τρίτη ο Μακρόν, αισθάνθηκε τις «πράξεις της 1ης Μαΐου» του συνεργάτη του ως «προδοσία».


«Εγώ ήμουν αυτός που εμπιστεύτηκα τον Αλεξάντρ Μπεναλά», τόνισε. «Δεν μπορεί να είσαι ηγέτης μόνο σε καλούς καιρούς. Αν ψάχνουν έναν υπεύθυνο, αυτός είναι μπροστά σας. Ελάτε να με ψάξετε. Απαντώ στο γαλλικό λαό», δήλωσε ακόμη ο Μακρόν μπροστά στα μέλη του κόμματός του. «Ποτέ κανένας γύρω μου ή στο υπουργικό συμβούλιο δεν ήταν ποτέ προστατευμένος ή είχε εξαιρεθεί από τους κανόνες», τους είπε ακόμη.
Η εισαγγελία του Παρισιού άσκησε σε βάρος του Μπεναλά το βράδυ της Κυριακής δίωξη για «ομαδική βία», αντιποίηση αρχής και άλλα αδικήματα. Αν και μετά την Πρωτομαγιά τέθηκε σε διαθεσιμότητα, απολύθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και αφού ήλθε στο φως το επίμαχο βίντεο από τον Monde.





iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου