Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Την πρώτη πτήση της εταιρίας Sky Express SA στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων υποδέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.




Την πρώτη πτήση της εταιρίας Sky Express SA στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων υποδέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.


Σε αυτή επέβαινε και ο αντιπρόεδρός της, Δημήτριος – Χάρης Μπότσαρης, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα αναφορικά με τα σχέδια της εταιρίας αλλά και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 



Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γκόλας σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα την πρώτη πτήση της Sky Express SA και τον αντιπρόεδρό της κ. Μπότσαρη με τον οποίο συνομιλήσαμε για τις προοπτικές περεταίρω συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε. Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η πτήση αυτή, πέραν των προφανών ωφελειών από τον ανταγωνισμό, που σημαίνει μείωση των τιμών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και στην προσέλκυση τουριστών τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό μέσω των Αθηνών, καθώς πλέον το κόστος μετακίνησης είναι προσιτό. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας συνεργασίας και χαίρομαι γιατί διαπίστωσα και από κοντά πως υπάρχει διάθεση εκ μέρους της εταιρίας να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο».


Ο κ. Γκόλας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μέλλον του αεροδρομίου Ιωαννίνων σημείωσε πως σε αυτή τη φάση Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου ζητούν πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. 


«Είναι μια εξέλιξη που την αναμέναμε. Ειδικά αφού Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο και Ένωση Ξενοδόχων, καταφέραμε να καταστίσουμε πλήρως λειτουργικό και ελκυστικό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Ένα αεροδρόμιο που διαθέτει πια σύστημα δορυφορικής προσέγγισης, δεξαμενές καυσίμων, ενώ και τα έργα υποδομής του κοντεύουν να ολοκληρωθούν. 






Δεν είμαστε κάθετα αρνητικοί σε μια πιθανή ιδιωτικοποίηση όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρίζουν διερεύνησης. Για παράδειγμα το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ελκυστικό για εταιρίες λόγω των χαμηλών τελών του, ενώ παράλληλα οι υποδομές του είναι ολοκαίνουργιες. Άρα εύλογα θα ρωτήσει κάποιος τι επένδυση μπορεί να κάνει κάποιος ιδιώτης σε ένα καινούργιο ουσιαστικά αεροδρόμιο; Όλα αυτά θα τεθούν στο αρμόδιο υπουργείο και αναμένουμε απαντήσεις που θα καθορίσουν και τη δική μας στάση», ανέφερε ο κ. Γκόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου