Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Μεγάλη πτώση πάνω από 3% στο Χρηματιστήριο



Ελεύθερη πτώση στην Αθήνα καθώς η αγορά κινείται στα όρια του ξεπουλήματος καθώς ξεπέρασε το 3,8% πριν απο λίγο. Για δεύτερη ημέρα η αγορά δέχεται ισχυρές πιέσεις στις ...


τράπεζες με πτώση έως 6,5% καθώς οι αγοραστές περιμένουν τη νέα κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της.



Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν και όπως δείχνουν οι αγοραστές δεν βιάζονται με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάσμα το οποίο οδηγεί σε μεγάλη πτώση την ελληνική αγορά.

Ας σημειωθεί ότι τα funds τα οποία οδήγησαν στην άνοδο ήταν 10-15 και όποια στιγμή σταματήσουν τις αγορές τότε εμφανίζεται ένα κενό. Να σημειωθεί, όμως, ότι αναμένεται και πτώση στις ΗΠΑ και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η ελληνική αγορά προηγείται της Αμερικανικής καθώς κυριαρχείται απο αμερικανικά funds. Σε κάθε περίπτωση η πτώση είναι υπερβολική αλλά δείχνει ότι ακόμη η ελληνική αγορά παραμένει ρηχή.

Η Αθήνα χάνει πάνω απο 5% μέσα σε δυο ημέρες με αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ. Οι πωλήσεις, όμως στις τράπεζες είναι ισχυρές οδηγώντας σε ένα μίνι ξεπούλημα, διχως να υπάρχει σοβαρός λόγος ή μια είδηση η οποία να επηρεάζει τις τράπεζες, Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθέτησε έναν άνθρωπο ο οποίο διαθέτει την εμπειρία για να προχωρήσει τα θέματα του σχέδιου για το ΑΠΣ.

Στις 15:00 ο Γενικός Δείκτης έχανε 3,85% φθάνοντας στις 850 μονάδες. Βουτιά 8,64% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,72 ευρώ. Βουτιά 5,09% για την Τράπεζα Eurobanκ στα 0,801 ευρώ. Βουτιά 4,24% για την Alpha bank στα 1,647 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου