Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία



Το πρώτο σημαντικό βήμα ώστε ο Δήμος μας να γίνει πιο φιλικός προς το θηλασμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα με τα εγκαίνια του χώρου θηλασμού στο πρώην δημαρχείο του Κατσικά Ιωαννίνων.



Στη χώρα μας από το 2014 η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εμπορικά κέντρα κ.ά., καθώς και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε οι μητέρες να μπορούν να αντλούν το γάλα τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με την θερμή υποστήριξη της 5ης και 6ης ΤΟ.Μ.Υ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προαγωγής του μητρικού θηλασμού, δημιούργησε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μητρικού θηλασμού και βρεφικής φροντίδας, τον πρώτο σε δημόσια υπηρεσία.

Ο χώρος αυτός που εξοπλίστηκε πλήρως, βρίσκεται στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου και κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει το μωρό της, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια του χώρου θηλασμού, είχαν τη δυνατότητα να δουν το νέο, καθαρό, φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο, το οποίο πλέον θα καλύπτει τις ανάγκες των θηλαζουσών μαμάδων και των παιδιών τους.

Διανύουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με σύνθημα «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε τον θηλασμό. Τώρα και για το μέλλον!».

Σκοπός λοιπόν αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

Στα εγκαίνια, έδωσε το «παρών» και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, η οποία στάθηκε στη σημασία προώθησης του μητρικού θηλασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου